Pous canadencs per aprofitar l’energia geotèrmica a l’Aula de Natura de les Franqueses del Vallès

23/05/2022 - 08:54

Es tracta d’un sistema que utilitza la temperatura emmagatzemada a l’interior de la Terra

Durant el mes de febrer, al Parc del Falgar i la Verneda han començat les excavacions amb uns tubs sota a terra a prop de l’Aula de Natura. Les obres avancen i ja s’hi han instal·lat els pous canadencs que permetran aprofitar la temperatura emmagatzemada a l’interior de la terra. Seguint la filosofia del projecte del parc, l’Aula de Natura s’ha construït tenint en compte els principis de sostenibilitat ecològica i, per tant, d’estalvi energètic. I aquesta és la premissa que segueix ara la instal·lació de pous canadencs.

El subsòl, a certa profunditat, sempre es manté a una temperatura estable durant tot l’any. Els pous canadencs tenen com a objectiu utilitzar aquesta temperatura constant per climatitzar els edificis, proporcionant frescor a l’estiu i una reducció de fred a l’hivern. Això s’aconsegueix fent excavacions a uns metres de profunditat i instal·lant uns tubs per aprofitar l’energia geotèrmica. D’aquesta manera l’Aula de Natura disposara d’un sistema de climatització i ventilació sostenible fent servir recursos naturals.
 


 

Municipis: 
Vallès OrientalLes Franqueses del Vallès
Etiquetes: 

Relacionats

Article

Lliurat per la Fundació Impulsa Talentum en el marc de la Fira ISE 2024 que se celebra al Recinte Firal Gran Via

Article

El municipi cobreix ja el 75 % dels consums de calor dels edificis municipals amb biomassa, i enguany preveu arribar al 100 %.

Article


 

Quines són les energies renovables? Quina diferència hi ha amb aquelles que no ho són? Aquestes són algunes de les preguntes que s'han formulat en una de les sessions d'Aprenem el Sol.

Butlletí