Premi Escoles Verdes 2024

Font: Generalitat de Catalunya

13/12/2024 - 11:06


 

El Premi Escoles Verdes 2024 guardona centres de Santa Perpetua de Mogoda, Valls, Llagostera i Vilafranca del Penedès.

L’Escola Barcanova de Santa Perpètua de Mogoda, l’Institut Jaume Huguet de Valls, l’Escola Lacustària de Llagostera i l’Escola Vedruna de Vilafranca del Penedès ha estat els centres guanyadors del Premi Escoles Verdes 2024 que atorga el Departament de Territori, Habitatge i Transició Ecològica i el Departament d'Educació i Formació Professional.

Els centres guanyadors han rebut aquest dimarts el guardó en un acte celebrat a l’escola de Santa Perpètua de Mogoda i on han participat el secretari de Transició Ecològica, Jordi Sargatal, i la directora general d’Innovació, Digitalització i Currículum, Mercè Andreu. A l’acte de lliurament ha tingut un protagonisme destaca l’alumnat de l’Escola Barcanova que han fet d’amfitrions donant a conèixer els principals projectes d’aquest centre.

Els Premis Escoles Verdes, que es convoquen des de l’any 2009, volen reconèixer públicament iniciatives exemplars d’educació per a la sostenibilitat fetes per escoles que tenen el Distintiu d’Escola Verda. Aquest distintiu certifica als centres educatius compromesos amb la sostenibilitat que treballen per fomentar una educació ecosocial que transformi el centre educatiu i el seu entorn. Actualment, hi ha més de 800 centres que formen part de la Xarxa d’Escoles Verdes, que precisament el curs passat va complir 25 anys d’existència.

 

Els centres premiats

L’Escola Barcanova de Santa Perpètua de Mogoda, que ha acollit l’acte de lliurament dels guardons, ha estat premiada en la categoria de millora continuada en el procés d’ambientalització integral del centre. El jurat ha destacat el seu compromís amb la sostenibilitat i amb la millora de l'entorn proper, així com l'adaptació per a l'alumnat dels diferents projectes que es duen a terme. Projectes plantejats de forma vivencial i emocional amb implicació d’agents diversos.

En la mateixa categoria, també ha estat premiat ex aequo l’Institut Jaume Huguet de Valls, del qual s’ha posat en valor la diversitat de projectes i activitats, així com el treball en xarxa amb altres agents del territori (centres educatius, universitat, entitats, ajuntament, entre altres). El jurat també ha posat de relleu la forta participació de l’alumnat a través del Comitè ambiental.

 

En la categoria d’actuació singular, ha estat guardonada l’Escola Lacustària (Llagostera) amb el “Projecte entorn: un rastre que parla de Llagostera”. Es tracta d’un projecte de seguiment de fauna i descoberta de l’entorn que planteja un repte amb elements de motivació importants per a un aprenentatge vivencial on l’alumnat és el protagonista. El projecte compta també amb la implicació de famílies.

També s’ha atorgat una Menció honorífica en la categoria d’actuació singular a l’Escola Vedruna de Vilafranca del Penedès pel projecte “Per un món més just fem Labdoo

Finalment, el Premi al reconeixement al Treball en Xarxa enguany ha quedat desert.

 


 

Etiquetes: 

Relacionats

Article

L'Escola de Natura del Corredor (ENC) arriba aquest curs als 40 anys de trajectòria, consolidant-se com un equipament pioner en educació ambiental i sostenibilitat al Maresme i el Vallès Oriental. Fundada el 1984, l'ENC ha estat un actor clau en la sensibilització i formació de prop de 270.000 infants i adolescents, així com 26.000 docents, fomentant valors de respecte i compromís amb el medi ambient.

Article

Alumnes de primària de cinc escoles de Sabadell participen en el projecte pilot Sortim a la Natura amb l'objectiu que els estudiants assoleixin un aprenentatge integral en contacte amb el medi natural.

Butlletí