Primera sessió del Consell Acadèmic Assessor de l’Agenda 2030 de Barcelona

Font: Ajuntament de Barcelona

11/06/2020 - 10:30

El Consell està format per 32 acadèmiques i acadèmics de prestigi reconegut en els àmbits econòmic, social i ambiental, que han aportat la seva opinió sobre les propostes presentades per la tinenta d’alcaldia, Laia Bonet, i el comissionat d’Agenda 2030, Miquel Rodriguez.

Les funcions del Consell són les següents:

  • Assessorar l’equip del Govern municipal sobre el desenvolupament de l’Agenda 2030 i l’assoliment dels ODS.
  • Promoure l’elaboració d’estudis en col·laboració amb universitats, centres docents, centres de recerca, empreses, fundacions i institucions públiques i privades vinculades als àmbits d’acció de l’Agenda 2030.
  • Proposar actuacions i projectes amb l’objectiu que la ciutat es converteixi en una ciutat referent en l’assoliment dels ODS i proposar polítiques públiques innovadores.
  • Disposar d’una visió àmplia i global de tots els aspectes vinculats a l’Agenda 2030, i sobretot en relació amb els projectes i iniciatives promoguts per l’Ajuntament.
  • Avaluar el desenvolupament de la mesura de govern per a la implementació de l’Agenda 2030 i proposar millores en el sistema d’indicadors.
  • Analitzar els resultats dels informes anuals de seguiment i avaluació dels objectius abans que es facin públics.
  • Promoure el coneixement i el suport ciutadà a l’Agenda 2030 i als ODS, connectant el món acadèmic, les institucions i la ciutadania.
Categories: 
Etiquetes: 

Relacionats

Article

CO-VISION és un espai on l’art, la ciència i la comunitat es troben per inspirar canvis reals.

Article

Santa Coloma de Gramenet compta amb una nova promoció d’habitatge públic sostenible al barri de Fondo. L’edifici, desenvolupat per l’Institut Català del Sòl (INCASOL) i amb l’assessorament de l’Institut de Recerca en Energia de Catalunya (IREC) en el marc del projecte europeu syn.ikia, compta amb 38 habitatges de lloguer assequible, dissenyats amb criteris d’energia positiva, és a dir, capaços de generar més energia de la que consumeixen.

Article

L'Ajuntament de Lleida proposa als seus veïns i veïnes que també poden contribuir de forma important a incrementar la biodiversitat urbana, a estendre i repartir la vida natural per la ciutat i, alhora, a connectar els parcs i grans espais verds de Lleida. 

Butlletí