Produeix i consumeix la teva pròpia energia, l’autoconsum t’ho permet!

Font: ICAEN

28/07/2017 - 12:16

Catalunya està caminant cap a la transició energètica, un procés que situa als ciutadans al centre del nou model energètic i implica el seu apoderament. Com? Passant de ser consumidors passius a generadors de la seva pròpia energia per a l'autoconsum, emmagatzemant-la i finalment compartint-la amb altres usuaris. 

L'autoconsum fotovoltaic transformarà el model energètic de l'actualitzat permetent que els habitatges siguin autosuficients i aprofitin el Sol com a recurs energètic gratuït i net. Quan hi hagi suficients instal·lacions domèstiques d'autoconsum fotovoltaic s'assolirà també l'autoconsum compartit, mitjançant xarxes de distribució entre els diferents autoconsumidors per tot el territori, donant pas a les comunitats solars.

Malauradament, avui existeixen a la societat falsos mites i desinformació sobre l'autoconsum que frenen el seu desenvolupament. L'Institut Català d'Energia vol difondre amb aquesta campanya tota la informació sobre l'autoconsum fotovoltaic per desmuntar mites i permetre que els ciutadans i ciutadanes puguin tenir en compte aquest nou model de consum energètic com una opció legal, viable tant tècnicament com econòmicament, neta i responsable.

Tothom pot tenir una instal·lació d'autoconsum elèctric a casa seva?

És interessant disposar de bateries en l'autoconsum elèctric?

Quins son els avantatges de l'autoconsum?

L'autoconsum és viable tècnicament?


Categories: 

Relacionats

Article

La nova instal·lació, sumada al motor de cogeneració, permetrà estalviar uns 603.261 kWh.

Article

És una de les actuacions que s’està tirant endavant a través de l’encàrrec de gestió que l’Ajuntament de Manresa va fer a l’empresa pública per accelerar la transició energètica als equipaments municipals, i que ja ha permès instal·lar plaques fotovoltaiques a les Piscines Municipals Manel Estiarte Duocastella i a la seu social d’Aigües de Manresa, a la Plana de l’Om, entre altres projectes

Article

És la instal·lació fotovoltaica d'autoconsum pública més gran de Catalunya i s'ha inaugurat en el marc de la segona edició de l’e-Mobility Experience.

Butlletí