Programa de Prevenció d'Incendis de la Mancomunitat Penedès-Garraf

13/08/2021 - 08:35

S'ha presentat el programa de prevenció d’incendis que el nou Servei de Gestió Forestal i Energia ofereix als ajuntaments del Penedès-Garraf.

La Mancomunitat Penedès-Garraf ha presentat, coincidint amb la darrera sessió de l’assemblea d’ajuntaments membres, un vídeo promocional del nou Servei de Gestió Forestal i Energia que posa a disposició dels municipis del territori que integren l’ens.

El vídeo explica amb imatges els diferents treballs i tasques que la Mancomunitat pot fer en el territori, pel que fa a actuacions de desbrossament, aclarides, podes o l’obertura de camins i franges, entre d’altres. Cal recordar que més de la meitat de la superfície de la vegueria Penedès és forestal.

Aquest nou servei contempla un ampli programa de suport tècnic, planificació, assessorament, gestió i seguiment d’aquests treballs, que tenen com a principals objectius la prevenció d’incendis, la resiliència de les zones forestals, la gestió estratègica dels recursos naturals i el foment de la ramaderia.

Des de la Mancomunitat fa temps que es treballa amb la Diputació de Barcelona, la Federació d’ADF Penedès-Garraf i les associacions de propietaris forestals per promoure la gestió forestal sostenible i una nova cultura del Bosc. Els municipis interessats adherir-se al nou Servei de Gestió Forestal i Energia només han de presentar una sol·licitud a la Mancomunitat Penedès-Garraf.


 

Municipis: 
Alt Penedès
Garraf

Relacionats

Article

Deu escoles de Vilanova i la Geltrú disposen d'estacions meteorològiques per mesurar i prendre consciència del canvi climàtic. S'han lliurat en el marc de l'escola de formació sobre adaptació climàtica del projecte SCORE.

Article

L’Ajuntament de Sitges compleix la norma ISO en el control de petjada de carboni dins dels límits de sostenibilitat.​

Article

La coberta de l’edifici acull 500 metres quadrats de plaques solars que generen energia per al centre educatiu i per a la futura Comunitat energètica de Sitges

Butlletí