Reconvertida en refugi de biodiversitat l’alzina talada del parc de Can Vidalet

Un fragment del tronc donarà suport a altres tipus de vida, com insectes, rèptils, petits mamífers i fongs
23/12/2019 - 09:00

El tronc de l’alzina del Parc de Can Vidalet, que es va talar pel seu mal estat i pel perill que suposava per als visitants, ha estat aprofitat per crear un refugi de biodiversitat que donarà suport a altres tipus de vida, com insectes, rèptils, petits mamífers i fongs.

En una activitat de la Jugatecambiental, diumenge 1 de desembre els infants van cobrir el tronc amb fulles, branques i el van abonar.

L’objectiu de l’actuació és fer que aquesta part del tronc de l’emblemàtic exemplar segueixi tenint presència al parc, des d’on mantindrà un vincle també amb el barri i tindrà una segona oportunitat tant per acollir vida com per convertir-se en un recurs educatiu.

El tronc i els materials del voltant aporten un lloc càlid on aquests animalons troben refugi i poden completar el seu cicle de vida. S’hi poden conservar diferents tipus d’abelles, larves d’escarabats, centpeus i porquets de Sant Antoni”, segons informa el cartell informatiu que s’ha instal·lat al costat del fragment de tronc de l’alzina.


 

Categories: 
Municipis: 
Baix LlobregatEsplugues de Llobregat

Relacionats

Article


La BaixCicletada tindrà lloc el dia 1 d’octubre en el marc de la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible que se celebra del 16 al 23 de setembre. Es tracta d’una activitat gratuïta oberta  tothom que vulgui gaudir d’un recorregut en bicicleta pel Baix Llobregat.  

Article

La Comissió Europea ha comunicat que Viladecans és una de les dues ciutats finalistes al premi Green Leaf que reconeix als municipis que destaquen pel seu compromís d’abordar els desafiaments ambientals urbans i demostrar que la sostenibilitat és possible i una prioritat en el desenvolupament de la ciutat. 

Article

L’aplicació per registrar, organitzar i compartir observacions d’animals i plantes s’actualitza amb l’objectiu de ser més accessible i promoure la ciència ciutadana a la ciutat.

Butlletí