Reus crea la Comissió d’Entorn Urbà per adaptar la ciutat al desconfinament

Font: Ajuntament de Reus

08/05/2020 - 12:00

L’Ajuntament de Reus ha constituït la Comissió d’Entorn Urbà post Covid19 amb l’objectiu d’adoptar mesures per a l’adaptació de l’entorn urbà al pla de desconfinament. La Comissió es constitueix amb el propòsit d’assegurar la correcta distància física entre persones en el retorn de la ciutadania als carrers, places i espais públics a l’aire lliure, i fer-ho amb criteris sanitaris, de seguretat i de sostenibilitat.

El treball de la comissió queda inscrit al marc del Pla de reactivació econòmica i social de la ciutat. L’òrgan està format per les regidories de Via Pública i Desenvolupament Urbà; Seguretat, Convivència i Civisme; Empresa i Ocupació; Promoció de Ciutat; i Relacions Cíviques; i Urbanisme i Mobilitat, i amb l’estreta col·laboració de la resta de regidories de Govern. Les mesures que s’adoptin també seran compartides amb els grups municipals.

La comissió treballarà a partir de tres eixos, derivats de les línies de treball establertes al Pla de reactivació econòmica i social de Reus:

  • Eix espai econòmic: Adaptació de terrasses d’establiments i accessibilitat de proveïments.
  • Eix espai social: Adaptació de voreres, calçades i espais públics per als desplaçaments de persones a peu i d’activitats a l’aire lliure
  • Eix espai de mobilitat: Adaptació de voreres, calçades i espais públics per als desplaçaments de mobilitat privada i col·lectiva.

L’Ajuntament ja està estudiant la reducció de la velocitat màxima permesa de circulació i la limitació d’accés de vehicles en horari de desconfinament en els entorns que sigui possible, per tal de fer un repartiment de l’ús de l’espai públic a favor de la mobilitat dels vianants i de la mobilitat amb bicicleta, que són les modalitats de desplaçament preferents en el període de desconfinament.

Per tant, el règim d’ús d’alguns carrers i places es veuran afectats per les mesures que s’aniran prenent. Les mesures i accions físiques que se’n derivaran, seran totes de caràcter temporal temporal i transitori, subjectes al marc normatiu que marquin les autoritats sanitàries. Totes elles seran anunciades pels canals oficials de l’Ajuntament, per tal que la ciutadania i sector econòmic les conegui amb la suficient antelació: el seu inici, les condicions i la durada prevista. Totes les accions també tindran garantia de seguretat i accessibilitat en cas d’emergència.

La comissió ja ha començat a treballar en el bolcat de dades al Geoportal, com són les ubicacions de totes les activitats econòmiques que actualment fan ús de la via pública, com a eina bàsica de reconeixement de les possibilitats o impediments d’adaptació física de l’entorn urbà.

També s’obrirà una via de sol·licitud i/o declaració de modificació de la superfície de terrasses, en la que es resoldrà cada cas, respectant les possibilitats o impediments prèviament detectats. Aquesta ha sigut una demanda àmpliament explicitada per part del sector de restauració de Reus.


 

Relacionats

Article

El Centre d’Innovació i Formació Boca de la Mina de la Diputació de Tarragona a Reus tindrà una caldera de biomassa que abastirà d’energia el centre, el CEE Alba i l’Escola Oficial d’Idiomes.

Article

Amb l’objectiu de lluitar contra el malbaratament alimentari la Diputació de Tarragona, amb la col·laboració de vuit socis locals i internacionals, posa en marxa el projecte SOULFOOD

Article

S'amplia l'oferta amb l’entrada en servei de l’antic laboratori de l’Estació de Tractament d’Aigua Potable com a espai d’aprenentatge.

Butlletí