Reus incrementa un 330% la recollida d’oli vegetal domèstic amb els nous contenidors

08/09/2016 - 09:07

Dels 240 litres recollits de mitjana cada mes amb els 10 contenidors que hi havia a la ciutat des de 2012 s’ha passat als 1.030 litres recollits amb els 65 contenidors que hi ha instal·lats des del mes de juny de 2015.

Reus ha incrementat en un 329,1% la recollida d’oli vegetal domèstic des que el mes de juny de l’any passat va ampliar el número de contenidors per a aquest ús instal·lats a la ciutat. La dada es preveu que creixi en els propers mesos gràcies a la campaya que porta a terme l’Ajuntament de Reus en col·laboració amb la Diputació de Tarragona i que posarà a l’abast de la ciutadania fins a 5.000 embuts per facilitar la recollida de l’oli als domicilis. Actualment aquests estris ja es poden trobar a les deixalleries fixes i mòbils de la ciutat, i a partir del mes de setembre també es repartiran de manera gratuïta als centres cívics.

La regidoria de Via Pública va instal·lar el mes de juny de l’any passat els 55 nous contenidors per a recollida d’oli vegetal domèstic. La instal·lació i manteniment dels contenidors, així com la gestió dels residus que s’hi dipositin és sense càrrec per l’Ajuntament, fruit del conveni que la regidoria va signat amb l’empresa Usats, responsable de tot el servei.

Els contenidors, de color taronja, estan instal·lats al costat dels contenidors específics per a la recollida de roba usada. El tàndem contenidors de roba i oli està present en molts municipis amb bons resultats.

El sistema de recollida específica d’oli vegetal domèstic permet apropar a la ciutadania la recollida d’un residu que es genera amb una periodicitat més baixa. Al mateix temps, es manté el servei de recollida a les deixalleries fixes i mòbils, per dipositar-les als recipients adequats.

La separació de l’oli i la seva posterior recuperació permet aprofitar aquest residu per a la producció de biodièsel, que produeix un 80% menys d’emissions que un combustible habitual i al temps, evita la contaminació de l’aigua quan es llença per l’aigüera evitant també, danys a les xarxes de sanejament.

Prova pilot amb nous contenidors d’escombraries

Per altra banda, la regidoria de Via Pública de l'Ajuntament de Reus, que gestiona el servei de recollida d’escombraries i neteja viària, ha iniciat una prova pilot amb nous contenidors de la brossa, de cara a la renovació del contracte del servei l’any 2018. El nou contracte preveu incloure contenidors amb menys impacte visual i més funcionals. La prova pilot es fa ara amb un grup de cinc contenidors, un per a cada fracció de recollida selectiva, que s’han instal·lat al carrer de Sant Joan. Pròximament es faran proves pilot amb altres models de contenidors en altres punts de la ciutat.


 

Categories: 
Municipis: 
Baix CampReus

Relacionats

Notícia

L’Ajuntament de Reus ampliarà el contracte del servei de neteja viària i recollida de residus amb l’objectiu de guanyar en qualitat, eficiència i eficàcia

Notícia

L’Ajuntament de Reus reactiva la campanya “Reus recicla bé” amb una carpa informativa itinerant i repartiment de bosses tricolor

Notícia

S'han instal·lat recentment dos nous cubells de vidre en punts on no es poden emplaçar altres sistemes de recollida de vidre a causa de dificultats tècniques. Aquests s’han ubicat a la plaça de la Patacada i a la plaça de la Dona Treballadora, al costat de les bústies de recollida pneumàtica.

Butlletí