Sant Jordi diferent i sostenible a Gràcia

07/04/2017 - 14:23

Sota el lema “per un Sant Jordi diferent i sostenible”  del 27 de març al 7 d’abril es poden portar llibres en bon estat i que no siguin de text a les escoles i biblioteques del barri de Gràcia a Barcelona. Amb tots els llibres recollits dijous 20 d’abril  de 17 a 19 h es celebrarà Sant Jordi amb un gran intercanvi de llibre.

L’èxit de la convocatòria i la gran participació de les AMPES, de les biblioteques del districte i d’altres equipaments que s’han sumat fa que també aquest any 2017 es mantinguin els tres punts d’intercanvi habituals: la plaça de la Vila de Gràcia, la Plaça Lesseps  i els jardinets al costat de la biblioteca M. Antonieta Cot de Vallcarca i els Penitents.

Des del 27 al 7 d’abril tothom que vulgui participar pot portar  llibres en bon estat i que no siguin de text, a la biblioteca que li pertoqui. Els alumnes de les escoles i instituts  tenen l’opció de portar fins a 3 llibres a les biblioteques dels seus centres.  A canvi cada persona rebrà un val per llibre acceptat, que  dijous 20 podrà intercanviar  per un llibre a la plaça de Lesseps, a la Plaça de la Vila de Gràcia o als Jardinets del costat de la Biblioteca M.Antonieta Cot. Aquests espais organitzaran  parades amb els llibres  exposats i disposats per a l’intercanvi. Tothom que prèviament ha participat  podrà  emportar-se tants llibres com vals tingui.

Aquesta iniciativa, que creix cada any, es va celebrar per primer cop el dia de Sant Jordi de 2001 a l’Institut Vila de Gràcia amb la participació  de l’AMPA del centre en el marc del projecte, actualment conegut com “Escoles més sostenibles”, que en aquell moment es deia Agenda 21 Escolar. L’any 2002 es va convidar a les AMPES de les quatre escoles de primària adscrites a l’Institut. Des de l’any 2003, aquest intercanvi se celebra a la plaça de la Vila de Gràcia, on també es va sumar  la biblioteca Vila de Gràcia, i a partir d’aquest moment s’ amplia   l’intercanvi de llibres als adults.

L’any 2005 aquesta experiència obté el premi “Acció 21 de Barcelona”. El 2006 la biblioteca Jaume Fuster s’implica aglutinant les escoles de la zona nord del districte i neix així el següent punt d’intercanvi a la Plaça de Lesseps, just davant de la biblioteca. El 2015  se suma al projecte la biblioteca Vallcarca i els Penitents- M. Antonieta Cots que impulsa la participació de les escoles de l’entorn així com el tercer espai d’intercanvi als Jardinets del costat.

Aquest any han organitzat les AMPAS de les escoles: Rius i Taulet,Turó del Cargol, Farigola de Vallcarca,  Montseny, Gravi, Josep Maria de Sagarra, Pare Poveda,  Josep M. Jujol, Patronat Domenech, Reina Violant, Univers, Vida Montserrat i col·legi Sant Josep. Les AMPAS de les escoles bressols municipals:  Gràcia,  Galatea,   Fontana. Les AMPAS dels instituts: Secretari Coloma i Vila de Gràcia. Les biblioteques Jaume Fuster,  M. Antonieta Cot i la Vila de Gràcia, i l’Espai Jove La Fontana.


 

Categories: 
Municipis: 
BarcelonèsBarcelona
Etiquetes: 

Relacionats

Article

La seu del nou equipament de referència en matèria d’educació ambiental és en aquesta guingueta als jardins de Joan Prats, però les activitats s'estenen a tots els barris.

Article

Més de 16.500 persones han participat en projectes educatius del programa Aprenem a la Xarxa

Article

Els centres educatius d’Escoles + Sostenibles s’uneixen per protegir la biodiversitat i defensar el mar a l'Acte de cloenda d’educació especial, infantil i primària. A secundària, més de 200 alumnes presenten projectes innovadors per lluitar contra l’emergència climàtica. 

Butlletí