Sant Vicenç de Castellet promou esmorzars sostenibles i saludables a les escoles

Font: Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet

01/11/2018 - 17:42

El passat mes de setembre Sant Vicenç de Castellet va començar la campanya Marató Residu Zero adreçada als alumnes de primària de les tres escoles del municipi. Més de 500 nens i nenes de les escoles Sant Vicenç, Puigsoler i FEDAC participaran a la iniciativa que pretén promoure uns esmorzars més saludables i ajudar a eliminar residus als centres d’ensenyament. Els eixos principals de la campanya són la millora de la salut, a través de fomentar uns esmorzars més saludables, i la cura pel medi ambient reduint els residus generats en els esmorzars (envasos, plàstic i paper d’alumini), que tot sovint s’associen a productes alimentaris poc saludables.

El tret de sortida s'ha fet ara a l'octubre amb una primera acció en què es comprovaran els residus que es generen a l’hora del pati en el moment d’esmorzar durant tota una setmana.  Un cop feta aquesta primera acció, es programaran tallers específics per edats a cada classe en què es treballaran les pautes per esmorzar de manera saludable i sostenible. L’Ajuntament lliurarà un embolcall reutilitzable (snack’n’go) a tots els alumnes perquè puguin dur-hi l’esmorzar sense residus. A més, després dels tallers i activitats a les aules, es tornarà fer un recompte dels residus que es generen per tal de poder avaluar el resultat de la campanya.


 

Categories: 

Relacionats

Article

La Fundació Solidança ha estat guardonada amb la Creu de Sant Jordi 2024, un dels màxims guardons que atorga la Generalitat de Catalunya.

Article

L'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet ha habilitat en els darrers anys una trentena de punts de recollida d'oli usat, a tots els barris, amb contenidors especials per dipositar-lo. L'oli d'origen domèstic és un residu molt contaminant i el seu reciclatge comporta importants beneficis mediambientals.

Article

El Pla local de prevenció de residus de Mataró 2023-2030 inclou 16 actuacions contra el malbaratament alimentari, els productes d’un sol ús i per impulsar el residu zero, entre altres línies de treball. Les primeres accions ja estan en marxa, com promoure l’ús de bolquers reutilitzables a les escoles bressol municipals o normalitzar el fet d’anar a la compra amb recipients i bosses reutilitzables.

Butlletí