Sant Vicenç de Castellet promou esmorzars sostenibles i saludables a les escoles

Font: Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet

01/11/2018 - 17:42

El passat mes de setembre Sant Vicenç de Castellet va començar la campanya Marató Residu Zero adreçada als alumnes de primària de les tres escoles del municipi. Més de 500 nens i nenes de les escoles Sant Vicenç, Puigsoler i FEDAC participaran a la iniciativa que pretén promoure uns esmorzars més saludables i ajudar a eliminar residus als centres d’ensenyament. Els eixos principals de la campanya són la millora de la salut, a través de fomentar uns esmorzars més saludables, i la cura pel medi ambient reduint els residus generats en els esmorzars (envasos, plàstic i paper d’alumini), que tot sovint s’associen a productes alimentaris poc saludables.

El tret de sortida s'ha fet ara a l'octubre amb una primera acció en què es comprovaran els residus que es generen a l’hora del pati en el moment d’esmorzar durant tota una setmana.  Un cop feta aquesta primera acció, es programaran tallers específics per edats a cada classe en què es treballaran les pautes per esmorzar de manera saludable i sostenible. L’Ajuntament lliurarà un embolcall reutilitzable (snack’n’go) a tots els alumnes perquè puguin dur-hi l’esmorzar sense residus. A més, després dels tallers i activitats a les aules, es tornarà fer un recompte dels residus que es generen per tal de poder avaluar el resultat de la campanya.


 

Categories: 

Relacionats

Article

La Festa Major del barri de Sants de Barcelona ha engegat una prova pilot amb quatre comissions voluntàries d’un servei de recollida selectiva dels guarniments.

Article


 

Viladecans i Torrelles de Llobregat han donat un pas endavant decisiu en la lluita contra la contaminació per plàstics amb la implementació de mesures innovadores que podrien marcar un abans i un després a nivell europeu. En el marc del projecte ERIC, impulsat per Zero Waste Europe, aquests municipis catalans estan adoptant estratègies valentes per reduir dràsticament els residus plàstics.

Article


Granollers ha estrenat un nou sistema de recollida de voluminosos. Amb l’objectiu d’evitar l'abandonament incontrolat de mobles i trastos vells al costat dels contenidors i mantenir els carrers més nets.

Butlletí