Sentmenat separa el 88% dels residus gràcies al nou sistema de recollida Porta a Porta

05/12/2022 - 09:05

Aquest nou sistema ha permès reduir dràsticament els residus de la fracció resta.

La  posada  en  marxa  del  sistema  de  recollida  de  residus  Porta  a  Porta el passat mes de febrer ha permès a Sentmenat fer un gran salt en la separació dels residus. S’ha passat del 45% de recollida selectiva l’any 2021 al 88% els sis primers mesos del nou servei. Des de l’Ajuntament de Sentmenat se segueix treballant per millorar el servei fent el seguiment de tots els habitatges participants.

En valors absoluts, és important destacar que el nou sistema de recollida ha fet possible la reducció dràstica de la generació de la fracció Resta (els residus que no estan separats). En aquest cas, s’ha reduït en un 82%, el que suposa aproximadament 2.000 tones de residus.

Pel que fa a la matèria orgànica, que també es recull amb el sistema Porta a Porta amb el cubell marró, destaca la bona qualitat de la recollida gràcies a les bosses compostables i a que menys d’un 4% de les deixalles que es llencen al marró són impròpies d’aquest contenidor. Abans d’implantar el Porta a Porta, els impropis havien arribat al 19 % el darrer trimestre del 2021.

Durant els primers mesos de servei l’Ajuntament ha treballat a millorar el servei per tal de facilitar a la ciutadania la seva participació i alhora optimitzar el sistema de recollida. D’altra banda, en les darreres setmanes s’ha fet el seguiment del correcte ús del servei i s’han enviat  cartes  als  usuaris  que  podien  millorar  la  seva  participació  i  també  s’han  imposat  sancions  per  aquells  comportaments  incívics  que  han incomplert l’ordenança de civisme.

Sentmenat va començar a recollir els residus Porta a Porta el 28 de febrer. Aquest és el sisè municipi del Vallès Occidental que s’acull a aquest sistema de recollida de les deixalles municipals Porta a Porta. Per la posada en marxa del nou sistema de recollida, l’Ajuntament del municipi ha comptat amb  la col·laboració i suport del Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental, en el marc del projecte PIRS, per fomentar l’increment de la recollida selectiva.

L’impuls  a  la  recollida  selectiva  és  una  de  les  apostes  del  Consorci  per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental amb l’extensió del Porta a Porta als municipis consorciats de menys de 20.000 habitants. En els darrers anys, aquest sistema s’ha implantat a Vacarisses, Ullastrell, Rellinars, Sentmenat, una part del municipi de Cerdanyola i al barri de Can Gorgs de Barberà del Vallès. Des de fa anys també està implantada a Matadepera i Palau-solità i Plegamans, que l’ha desplegat a totes les fraccions el 2021.


 

Categories: 
Municipis: 
Vallès OccidentalSentmenat

Relacionats

Notícia
Qui recicli més, pagarà menys

Aquest dilluns 19 de febrer comença el nou sistema de recollida de residus porta a porta amb identificador xip i els nous cubells

Article

Sarrià compleix amb l’obejctiu de reciclatge que marca la UE 12 anys abans del previst

Article

L'Associació de municipis catalans per a la recollida selectiva porta a porta a presentat un balanç de l'estat de les implantacions d'aquest sistema.

 

Butlletí