Sistema de reutilització de l’aigua sobrant a València

Font: La Veu
14/03/2016 - 09:25

La piscina del poliesportiu municipal del barri de Natzaret de València incorporarà un sistema de reutilització de l’aigua sobrant per a destinar-la al reg de les pròpies instal·lacions esportives del poliesportiu.

Este projecte pilot forma part del projecte europeu Transition Cities, que aglutina set ciutat europees -Birmingham, Breslau, Budapest, Castelló, València, Frankfurt i Mòdena-, les quals estan treballant dins del context de la lluita contra el canvi climàtic.
 
Transition Cities tracta d’identificar les barreres en energia, transport i edificació de les ciutats que impedixen fer la transició cap a un model d’emissions zero. El projecte que durà a terme l’empresa Genera Quatro a Natzaret busca l’ús sostenible de l’aigua al centre esportiu d’este barri. El sistema consistix a reutilitzar l’aigua de la piscina quan es renova ja que, fins ara, s’envia al clavegueram. D’esta manera se li dóna un segon ús en el reg dels camps de gespa de les instal·lacions esportives. L’enginyer de Genera Quatro, Vicente Pérez, explica que la quantitat d’aigua renovada cada dia en una piscina és de 21 m3 per a garantir els estàndards de qualitat, la qual cosa suposa que es podrien reutilitzar a l’any 7.665 m3.
 
El vicepresident d’InnDEA i regidor d’Innovació, Jordi Peris, ha destacat el “clar esperit emprenedor d’este projecte, així com la vocació per la innovació social, sempre des de la perspectiva de la importantíssima lluita contra el canvi climàtic. Iniciatives com esta de la Fundació InnDEA, que compta amb el suport de Climate-KIC, són molt necessàries per a aconseguir que València s’adapte a les necessitats dels ciutadans des d’una perspectiva d’innovació i sostenibilitat”.


Categories: 

Relacionats

Article

Aigües de Barcelona i ATL han iniciat dues actuacions de gran abast a Santa Coloma de Gramenet per assegurar l’aprofitament de l’aigua del riu per a futurs usos ciutadans. La finalització del carril bici, Bicivia 8, i les obres de la segona fase del Refugi de Biodiversitat donaran una nova embranzida a la llera colomenca.

Article

La tecnologia emprada es basa en la injecció de CO2, un gas innocu, molt efectiu i que preserva la qualitat de les aigües freàtiques

Article

L’Ajuntament de Torelló ha instal·lat la primera estructura de retenció de residus als sobreeixidors del riu Ges, amb l’objectiu de cobrir els col·lectors i evitar que els residus sòlids acabin abocats a la llera o al riu en cas de crescudes. Es tracta de la proposta que va guanyar els pressupostos participatius de Torelló 2023.

Butlletí