S'obre l'Aula d'Educació Ambiental de Sant Adrià de Besòs

Font: AMB.cat

10/03/2017 - 09:15

L'AMB ha habilitat un edifici del parc del Litoral per acollir activitats d'educació ambiental.

El 5 de març es va inaugurar l'Aula d'Educació Ambiental del parc del Litoral a Sant Adrià de Besòs amb una festa on van assistir més d'un centenar de persones. S'hi va celebrar la tradicional plantada popular que té lloc cada any a la desembocadura del Besòs, una pintada participativa del mural que decora la façana del nou edifici i també una xocolatada popular amb cuina solar.

L'Aula Ambiental està instal·lada en una antiga edificació que ha estat restaurada i que havia acollit alguns serveis públics de Sant Adrià de Besòs. El nou espai inclou una aula que pot acollir les activitats del programa ambiental del municipi que tenen lloc a la platja i vol ser un espai de referència per als visitants de la zona. La situació privilegiada d'aquest entorn, permet treballar en nombrosos eixos relacionats amb la sostenibilitat, ja que està situat entre la desembocadura del riu Besòs, la platja de Sant Adrià i el parc del Litoral. Aquest edifici acollirà també la Jugatecambiental que s'ubica cada diumenge al passeig marítim davant de l'aula. 

Des de l'any 2013 l'Ajuntament de Sant Adrià de Besòs i l'AMB desenvolupen diverses activitats dirigides a públics de totes les edats que posen en valor aquest entorn. Fins ara hi han participat aproximadament un miler de persones d'arreu del territori metropolità cada curs.

Actualment s'hi porten a terme regularment activitats que pertanyen al Programa Metropolità d'Educació per a la Sostenibilitat i diverses jornades participatives de l'11è cicle d'activitats als parcs, platges i rius metropolitans. Com a complement de totes aquestes activitats també s'han publicat diferents materials pedagògics que mostren la biodiversitat de la zona.



 

Municipis: 
BarcelonèsSant Adrià de Besòs
Etiquetes: 

Relacionats

Article

L’esdeveniment, que buscava promoure la sostenibilitat i conscienciació ambiental, amb especial atenció a l’ecosistema marí, va ser tot un èxit. En paral·lel, es va presentar el Llibre “El Futur que volem”.

Article

Nova temporada de les Jugatecambientals amb la celebració del 10è aniversari, que han congregat més de 250.000 participants en una dècada.

Article

El passat any 2023 l'Ajuntament va instal·lar 6 plantes fotovoltaiques d'autoconsum en equipaments del municipi amb la subvenció del Programa sectorial Renovables 2030 de la Diputació de Barcelona

Butlletí