Solidança rep la Creu de Sant Jordi 2024

Font: Solidança

13/01/2025 - 09:13

La Fundació Solidança ha estat guardonada amb la Creu de Sant Jordi 2024, un dels màxims guardons que atorga la Generalitat de Catalunya.

Pel seu cabdal esforç en favor d’una societat més igualitària i justa, gràcies a la seva excel·lent labor d’inserció sociolaboral. Des de la seva creació, el 1997, desenvolupen programes d’inserció laboral i accions formatives dirigides a persones en situació de vulnerabilitat social, a través d’activitats vinculades a la gestió integral de residus i a l’economia circular. La seva acció la porten a terme a les províncies de Barcelona i Girona, amb una tasca que se centra principalment en la reutilització de tèxtils i electrodomèstics, alhora que ofereixen formació professional i participen en la sensibilització ambiental, mitjançant diverses campanyes. Un treball molt valuós, que conjuga la lluita social amb la mediambiental, per tal de millorar la vida de la gent”.

Aquest premi es va crear el 1981 amb l’objectiu de distingir i posar en valor la dedicació de persones i entitats que han contribuït de manera destacada al desenvolupament social i cultural de Catalunya.

Per a Solidança suposa un gran honor aquest reconeixement dels vint-i-set anys de treball per la inserció sociolaboral de persones en situació de vulnerabilitat social del nostre entorn. Hi ha un gran recorregut de molt esforç, lluita i treball que ens ha permès construir el gran projecte que és Solidança.

Aquest guardó és un homenatge a totes les persones que des del 1997 han apostat per Solidança, han col·laborat, treballat i participat en el conjunt d’activitats que ha realitzat l’entitat. La nostra missió va néixer i continua essent: Lluitar per la inserció i formació de les persones en situació de vulnerabilitat de l’entorn a través d’activitats vinculades a la gestió de residus i a l’economia circular.

 


 

Categories: 
Etiquetes: 

Relacionats

Article

L'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet ha habilitat en els darrers anys una trentena de punts de recollida d'oli usat, a tots els barris, amb contenidors especials per dipositar-lo. L'oli d'origen domèstic és un residu molt contaminant i el seu reciclatge comporta importants beneficis mediambientals.

Article

El Pla local de prevenció de residus de Mataró 2023-2030 inclou 16 actuacions contra el malbaratament alimentari, els productes d’un sol ús i per impulsar el residu zero, entre altres línies de treball. Les primeres accions ja estan en marxa, com promoure l’ús de bolquers reutilitzables a les escoles bressol municipals o normalitzar el fet d’anar a la compra amb recipients i bosses reutilitzables.

Notícia

Reus amplia la xarxa de recollida sostenible a 20 punts i preveu arribar a totes les escoles de la ciutat durant aquest curs.

Butlletí