Torroella de Montgrí - Estartit i Castelldefels obtenen la Bandera Verda d'Ecovidrio

Font: El Castell

30/10/2021 - 08:00

És el reconeixement físic i simbòlic que Ecovidrio atorga al municipi que més implicació ha demostrat en la campanya "Moviment Banderes Verdes 2021", convertint-se en el referent del reciclatge d'envasos de vidre, la lluita contra el canvi climàtic i la cura de les nostres costes

Castelldefels ha aconseguit per primera vegada, la Bandera Verda, una de les vuit que es lliuraran a tot Espanya i que promou Ecovidrio, entitat encarregada de la gestió del reciclat de residus d'envasos de vidre a Espanya, a través del “Moviment Banderes Verdes”.

En aquesta edició s'han presentat 23 municipis catalans i 129 municipis de tot l'Estat. En cas de Catalunya, només s'han atorgat dos banderes, l'altre municipi guanyador ha estat Torroella de Montgrí - Estartit. Castelldefels se situa en segon lloc a Catalunya i sisè lloc a Espanya, a l'avantguarda de municipis espanyols compromesos amb el reciclatge d'envasos de vidre

El sistema de puntuació que Ecovidrio ha establert per distingir els municipis més compromesos amb el reciclatge i la sostenibilitat s'ha basat en tres premisses: augment del volum de recollida selectiva d'envasos de vidre pel que fa a l'any anterior; percentatge d'hostaleria local participant i la seva col·laboració per assolir els objectius i el compromís adquirit pels consistoris per fomentar la campanya entre l'hostaleria i donar-li difusió a la mateixa davant la ciutadania i visitants.

Durant els mesos de juliol i agost, Castelldefels ha tingut la participació del 100% dels establiments hostalers i ha recollit 346.620 kg d'envasos de vidre, aconseguint estalviar emissions de CO2 equivalents a retirar 93.868 cotxes dels carrers durant un any.

Amb un total de 1324 punts, Castelldefels es situa en segon lloc a Catalunya i sisè lloc respecte a l'estat espanyol i, rebrà l'ensenya verda, per primera vegada, situant-se a l'avantguarda de municipis espanyols compromesos amb el reciclatge d'envasos de vidre. Banderes Verdes és una de les iniciatives insígnia de l'aliança d'Ecovidrio amb l'hostaleria, en un context marcat per la recuperació de la pandèmia i la necessitat d'una transició verda.

Inici de la campanya, el passat 5 de juliol amb la regidora de Neteja, Clara Quirante


 

Categories: 
Municipis: 
Baix EmpordàTorroella de Montgrí
Baix LlobregatCastelldefels

Relacionats

Notícia
Foto: El Castell

Foto: El Castell

L'Ajuntament de Castelldefels dona suport a l´Àrea Metropolitana de Barcelona en la campanya de millora de la recollida selectiva dels 36 municipis metropolitans

Article

Ecovidrio, en col·laboració amb Penguin Random House i l’Ajuntament de Barcelona, ha col·locat 5 contenidors verds exclusius, cadascun dels quals inclou un microrelat sobre el reciclatge i la cura del nostre entorn.

Article

El passat novembre va començar una nova fase de la campanya 'Dràstics amb els plàstics', a Sant Feliu de Llobregat, que contempla el lliurament de prop de 50.000 bosses de paper entre els mercats de la ciutat al llarg dels propers mesos.

Butlletí