Un casal sostenible i participatiu per a Trinitat Nova

Font: Ajuntament de Barcelona

11/04/2018 - 07:51

El nou Casal de Barri “Som la Pera” de Trinitat nova obre les seves portes com un espai d’integració amb el teixit comunitari i amb l’ecosistema del barri. Més de 1.000 metres quadrats d’equipament respectuós amb el medi ambient per impulsar activitats socioculturals i per acollir iniciatives de les entitats del barri.

El casal s’ha omplert d’activitats per celebrar la inauguració d’un equipament  llargament reivindicat pel teixit associatiu i el veïnat i que arriba gràcies als fons europeus FEDER i a la dotació econòmica municipal en el marc del Pla de barris. Animacions infantils, exposicions, tallers, espectacles i concerts que s’allargaran fins la nit i acompanyats durant tota la jornada d’un servei de bar.

Un espai integrat i sostenible

Ubicat davant de la Casa de l’Aigua, el centre s’ha dissenyat com un edifici de dues plantes integrat en el seu entorn, parcialment soterrat i dotat d’una instal·lació que permet reduir la petjada ecològica. Disposa de quatre sales taller, dos bucs d’assaig, una cabina de gravació i banys i vestidors. També hi ha una sala d’actes, una sala polivalent i d’exposicions, un pati interior, la recepció, l’administració, un taller de cuina i una sala de reunions. A la planta superior hi ha un bar.

L’ús de materials aïllants i l’estructura parcialment soterrada, sumats a un sistema de climatització de producció geotèrmica, permeten reduir el cost energètic. A més, disposa de plaques solars a la seva coberta, així com d’un conjunt de lluernaris que permeten l’entrada de llum natural a gairebé tots els espais funcionals de l’edifici.


 

Categories: 
Municipis: 
BarcelonèsBarcelona

Relacionats

Article

Finalitzada l’última actuació en tres túnels de la ronda de Dalt, amb la substitució de 1.370 punts de llum
La renovació d’aquest enllumenat suposa un estalvi d’1.589.915 kWh/any, que equival al consum anual de 220 habitatges


 

Article

Actualment la xarxa Endolla Barcelona arriba a tots els barris de la ciutat i posa a disposició de la ciutadania una xarxa de 1.000 punts de càrrega alimentada amb energia 100% renovable. El servei té 3.300 usuaris actius i una mitjana de 14.000 recàrregues mensuals

Article

El Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) ha fet un pas important cap a la sostenibilitat amb la instal·lació de 137 panells fotovoltaics, 72 a l’edifici Mirador i 65 a l’antiga Casa de la Caritat. Aquesta mesura s’emmarca dins del suport de la Diputació de Barcelona en la descarbonització del CCCB, en línia amb el Pla Clima.

Butlletí