Un centenar d’esculls al Port Olímpic per regenerar-ne el fons marí

24/10/2022 - 13:06

La instal·lació per a la bioregeneració d'aquestes estructures que se situaran entre el dic de recer i els dics submergits del davant, permetrà augmentar la biodiversitat d'aquest àmbit del litoral barceloní.

La col·locació d’aquests esculls anomenats biòtops, s’afegeix als 2.000 blocs de formigó instal·lats l’estiu del 2021 per revestir el dic de recer i protegir el Port Olímpic dels efectes dels temporals. Més de 300 es van naturalitzar per afavorir la diversitat biològica marina.

Els biòtops, d’aproximadament 1 metre d’alt i 2 d’ample, es posaran sota l’aigua distribuïts en sis grups, formant un gran escull de bioregeneració de més de 1.300 m2 de superfície. Estan formats per elements prefabricats de formigó i es fixen al fons marí mitjançant un sistema d’ancoratge. El disseny, ple de cavitats, afavoreix la proliferació d’espècies marines, com ara gorgònies, meros, congres, morenes, esponges, pops o llagostes.

Aquesta actuació, que començarà a principis del 2023 i durarà 7 mesos, té un cost d’execució de 98.000 euros i s’emmarca en el procés de transformació del Port Olímpic que, conjuntament amb el Zoo de Barcelona, té entre els objectius el fet de fomentar la biodiversitat marina d’aquest àmbit del litoral barceloní.


 

Categories: 

Relacionats

Article


Jardins de papallones és un projecte de ciència ciutadana impulsat pel Museu de Ciències Naturals de Granollers i la Xarxa Escoles Verdes.

Article

La tecnologia emprada es basa en la injecció de CO2, un gas innocu, molt efectiu i que preserva la qualitat de les aigües freàtiques

Article

L'Ajuntament de Lleida proposa als seus veïns i veïnes que també poden contribuir de forma important a incrementar la biodiversitat urbana, a estendre i repartir la vida natural per la ciutat i, alhora, a connectar els parcs i grans espais verds de Lleida. 

Butlletí