Un centenar d’esculls al Port Olímpic per regenerar-ne el fons marí

24/10/2022 - 13:06

La instal·lació per a la bioregeneració d'aquestes estructures que se situaran entre el dic de recer i els dics submergits del davant, permetrà augmentar la biodiversitat d'aquest àmbit del litoral barceloní.

La col·locació d’aquests esculls anomenats biòtops, s’afegeix als 2.000 blocs de formigó instal·lats l’estiu del 2021 per revestir el dic de recer i protegir el Port Olímpic dels efectes dels temporals. Més de 300 es van naturalitzar per afavorir la diversitat biològica marina.

Els biòtops, d’aproximadament 1 metre d’alt i 2 d’ample, es posaran sota l’aigua distribuïts en sis grups, formant un gran escull de bioregeneració de més de 1.300 m2 de superfície. Estan formats per elements prefabricats de formigó i es fixen al fons marí mitjançant un sistema d’ancoratge. El disseny, ple de cavitats, afavoreix la proliferació d’espècies marines, com ara gorgònies, meros, congres, morenes, esponges, pops o llagostes.

Aquesta actuació, que començarà a principis del 2023 i durarà 7 mesos, té un cost d’execució de 98.000 euros i s’emmarca en el procés de transformació del Port Olímpic que, conjuntament amb el Zoo de Barcelona, té entre els objectius el fet de fomentar la biodiversitat marina d’aquest àmbit del litoral barceloní.


 

Categories: 

Relacionats

Article

Montmeló disposa d’un servei públic d’abastament des de 1957 amb un model de gestió directa de forma continuada. L’any 2015 es posava en funcionament el dipòsit del Turó de la Bandera de Montmeló que va permetre millorar el subministrament d'aigua a Montmeló i Parets. Les obres, acordades en un conveni entre el Govern català i els dos ajuntaments l'any 2009, van anar a càrrec de l'empresa ATL, concessionària de la Generalitat.

Notícia

A Bigues i Riells del Fai, el projecte Llegim el Riu vol impulsar la participació ciutadana per millorar l’estat dels rius. Aquest dimarts s’ha fet una jornada emmarcada dins la programació per celebrar el Dia de la Terra.

Article

110 nous sensors per reforçar la detecció de fuites i fraus a la xarxa d’abastament d’aigua a Tarragona. Ematsa compta amb un rendiment hidràulic del 85%, la mitjana catalana se situa en el 78%​

Butlletí