Un nou portal ofereix eines i recursos als tècnics per ambientalitzar els serveis municipals

Ecoinstitut Barcelona
24/11/2013 - 00:00

Des de l'Àrea d'Hàbitat Urbà de l'Ajuntament de Barcelona s'ha impulsat la creació d'una nova web per fer més sostenibles els serveis municipals.

El nou portal promou el compromís amb la sostenibilitat local i posa a disposició de tots els tècnics municipals eines i recursos per consolidar una contractació sostenible i responsable.

El nou portal www.bcn.cat/ajsostenible forma part de la nova estratègia que pretén enfortir la incorporació de criteris de sostenibilitat en els serveis municipals. Es tracta d'una pàgina web més àgil i fresca que l'anterior, amb nous apartats de Notícies, Agenda i Butlletí per informar de les novetats relacionades amb l'ambientalització dels serveis en l'àmbit local però també nacional i, puntualment, internacional.

Àmbits d'actuació del Programa A+S
La web conté tota la informació per dur a terme una contractació sostenible i responsable i impulsar aspectes com la reserva social o l'ús eficient dels recursos. Els Àmbits d'actuació del Programa A+S (paper, material d'oficina, roba, fusta, etc.) aglutinen les principals línies desenvolupades fins al moment i faciliten la identificació dels criteris ambientals i socials a introduir en els plecs de contractació municipals.

Formació, documentació i publicacions
La nova web inclou una secció d'Accions de formació on es recopilen les sessions destinades als professionals municipals, imprescindibles per assolir el canvi cultural cap a la sostenibilitat i les eines per afavorir determinades polítiques a través de la contractació. L'espai web compta també amb una selecció de Documentació que recull el marc legal i normatiu referent a la compra pública sostenible i els plecs de contractació ambientalitzats classificats per àmbits temàtics. Finalment, en l'apartat Publicacions s'identifiquen les principals guies de compra i contractació sostenible, els catàlegs de proveïdors socials i les principals guies d'educació ambiental.

Si desitgeu ampliar aquesta informació, podeu contactar directament amb el Programa Ajuntament+Sostenible a ajuntamentsostenible@bcn.cat o trucant al telèfon 932914030.

Etiquetes: 

Relacionats

Article

L'edició d'enguany se celebrarà del 16 al 22 de setembte de 2022.

Article

El planeta, en números vermells: ja ens hem polit els recursos naturals de tot l'any. Aquest any comencem a viure de crèdit un dia abans que l'anterior, i ja hem deixat enrere la recuperació que va suposar la frenada del consum per la pandèmia

Article

Butlletí