Una sola app per accedir a tots els parcs

06/07/2018 - 09:03

Nova aplicació mòbil única per al conjunt d’espais de la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona

La Xarxa de Parcs Naturals disposa d’una nova aplicació per a telèfons mòbils i tauletes que aplega informació detallada de cadascun dels onze espais naturals que la conformen. La nova aplicació és gratuïta, ofereix els continguts en català i en castellà i està disponible tant a Google Play (dispositius Android) com a Apple Store (dispositius iOS) sota el nom Parcs Naturals. Fins ara, cadascun dels parcs de la Xarxa de Parcs Naturals tenia una app pròpia, i la seva instal·lació ha estat una aposta de la Diputació de Barcelona per les noves tecnologies i perquè la demarcació esdevingui un territori smart.

El conjunt d’espais naturals inclosos en aquesta aplicació són el Parc Natural del Montseny, l’Espai Natural de les Guilleries-Savassona, el Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac, el Parc del Castell de Montesquiu, el Parc del Montnegre i el Corredor, el Parc de la Serralada Litoral, el Parc de la Serralada de Marina, el Parc del Garraf, el Parc d’Olèrdola, el Parc del Foix i el Parc Fluvial del Besòs.

L’app té un menú d’accés a tots els parcs. Quan s’instal·la per primera vegada, apareix un tutorial d’ús i un menú navegable de les diverses aplicacions on hi ha tota la informació necessària per visitar l'espai natural escollit: equipaments, serveis i itineraris més importants, zones d'acampada i esbarjo, aparcaments, punts d'informació i dades de contacte amb els gestors dels parcs, estat del temps, així com avisos i alertes que arriben als dispositius per mitjà de notificacions.

L’aplicació també inclou altres informacions com referències a restaurants i allotjaments així com una àmplia oferta d'activitats culturals gràcies a les seccions de notícies i agenda.


 

Relacionats

Article


Foc Off és un retret a les persones que cometen imprudències. És un clam per mantenir els boscos lliures d'incendis.

Article

La Diputació de Barcelona ha presentat el mapa amb el grau de vulnerabilitat a la sequera dels boscos de la Xarxa de Parcs Naturals, que mostra que el 29% veuran agreujats de forma significativa la mortalitat per estrès hídric entre els anys 2040 i 2050.​

Article

La "Guia pràctica dels acords de custòdia del territori. Marc teòric i opcions jurídiques a Catalunya" vol aportar una visió general de la custòdia del territori i de com funcionen les diverses opcions jurídiques per formalitzar acords de custòdia, el principal instrument per desplegar aquesta estratègia de conservació de la natura.

Butlletí