maig 2013

Entrevista

Xavier Querol és doctor en Ciències Geològiques i professor d'investigació del CSIC. Té més de 20 anys d'experiència en l'aplicació de la geoquímica ambiental a l'estudi de la contaminació atmosfèrica. És coautor de més de 330 articles en revistes científiques d'àmbit internacional i ha participat en més de 40 projectes de recerca. És membre dels grups de treball científics assessors de la OMS i dels grups de treball de la Direcció General de Medi Ambient de la CE i de l'ONU per a la implementació de les directives de qualitat de l'aire, així com assessor científic de l'administració a Espanya. Xavier Querol aporta en aquesta entrevista el seu coneixement però també la seva crítica a la manca de consciència social sobre el tema.

Notícia
La diputada adjunta de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona, Mercè Rius, ha estat elegida vicepresidenta de la Campanya Procura+ de l'Associació ICLEI-Governs Locals per la Sostenibilitat, que se centra en la compra pública sostenible.
Notícia
La iniciativa forma part del pla d'acció del projecte d'Escola Bressol Verda d'aquest centre municipal de Sant Esteve Sesrovires
Reportatge

Un formigó que és un suport biològic natural per microalgues, fongs, líquens i molses i que permet reduir el CO2 de l'atmosfera? Aviat podria estar a les nostres ciutats. Avui que obre les portes Construmat volem dedicar el reportatge a la recerca per disminuir els impactes ambientals del formigó i especialment en un grup d'investigadors catalans que està aconseguint interessants innovacions.