Xavier Querol és doctor en Ciències Geològiques i professor d'investigació del CSIC. Té més de 20 anys d'experiència en l'aplicació de la geoquímica ambiental a l'estudi de la contaminació atmosfèrica. És coautor de més de 330 articles en revistes científiques d'àmbit internacional i ha participat en més de 40 projectes de recerca. És membre dels grups de treball científics assessors de la OMS i dels grups de treball de la Direcció General de Medi Ambient de la CE i de l'ONU per a la implementació de les directives de qualitat de l'aire, així com assessor científic de l'administració a Espanya. Xavier Querol aporta en aquesta entrevista el seu coneixement però també la seva crítica a la manca de consciència social sobre el tema.
La diputada adjunta de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona, Mercè Rius, ha estat elegida vicepresidenta de la Campanya Procura+ de l'Associació ICLEI-Governs Locals per la Sostenibilitat, que se centra en la compra pública sostenible.
Un formigó que és un suport biològic natural per microalgues, fongs, líquens i molses i que permet reduir el CO2 de l'atmosfera? Aviat podria estar a les nostres ciutats. Avui que obre les portes Construmat volem dedicar el reportatge a la recerca per disminuir els impactes ambientals del formigó i especialment en un grup d'investigadors catalans que està aconseguint interessants innovacions.