agost 2014

Notícia

Amb només un terç del menjar que es llença als EEUU, el Regne Unit i Europa, es podria evitar la desnutrició de totes les persones del món. Davant d'aquesta realitat, l'Associació de Naturalistes de Girona, amb el suport de l'Ajuntament entre d'altres, han engegat la campanya 'La manduca no caduca' per aconseguir que la ciutadania redueixi el malbaratament alimentari.

Notícia

La Diputació de Barcelona, a través de l'Àrea de Territrori i Sostenibilitat que gestiona la Xarxa de Parcs Naturals, coordina el programa europeu Life Montserrat per a la prevenció d'incendis forestals i la conservació i millora de la biodiversitat de la muntanya de Montserrat. El projecte forma part del programa mediambiental Life+ 2014

Notícia
Les Agulles-Ecologistes en Acció ha alertat que el Parc del Garraf presenta un dèficit en la seva senyalització i aquesta mancança provoca que la creixent freqüentació per tota mena d'usuaris vagin fent augmentar els seus impactes sobre el medi, alhora que es perd l'oportunitat de sensibilitzar els visitants sobre les pautes de comportament adequades a un espai protegit.
Notícia

Ja sigui com a realitat consolidada, com a projecte aprovat o com a possibilitat a mig termini, les localitats del Baix Llobregat han anat incorporant a la seva realitat la horta urbana. Ara, Molins de Rei ha aprovat per unanimitat al ple municipal estudiar-ne la ubicació passat l'estiu i Olesa de Montserrat també estudia la possibilitat d'ubicar-los a l'antiga escola Sant Bernat

Notícia
Els ingressos per la venda d'energia elèctrica a xarxa han superat els objectius fixats i han estat de 394.844 euros, un 11,9% superior als previstos.
Notícia
Cal destacar que durant 2013 s'han afegit els usos industrials amb un volum d'1,37 hm3, arran de l'aigua procedent del terciari de la depuradora de Vila-seca i Salou
Notícia

Un estudi dut a terme al canyó submarí de La Fonera, amb la participació d'investigadors de la UAB, ha determinat que la pesca d'arrossegament intensiva provoca, a llarg termini, la desertització biològica dels ecosistemes sedimentaris dels fons marins. En remoure continuadament els sediments tous del llit marí, en minva el contingut en carboni orgànic i l'abundància de la fauna, i n'amenaça la biodiversitat. El treball alerta de les conseqüències ecològiques d'aquest tipus de pesca en els fons sedimentaris profunds arreu del món.

Notícia

Amb aquest acord es facilitarà la possibilitat que l'Ajuntament pugui adquirir biomassa al Consorci del Parc de Collserola per utilitzar-la en els dos edificis municipals que funcionen amb aquesta font d'energia renovable.