setembre 2015

Notícia

El grup d'Estudis Luminotècnics del Departament de Projectes d'Enginyeria de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), en col·laboració amb les universitats de Santiago de Compostela (USC) i la Complutense de Madrid (UCM), ha creat un sistema innovador per avaluar la contaminació lumínica provinent de l'enllumenat públic a les ciutats que integra, per primer cop al món, el tractament d'imatges obtingudes per satèl·lit. 

Reportatge
La ciutat alemanya és la Capital Verda Europea 2017 després de reconvertir la contaminació industrial en un model d’espais verds urbans.

Essen és la Capital Verda Europea 2017 gràcies a "les pràctiques exemplars en la protecció de la natura i la biodiversitat i els esforços realitzats per reduir el consum d'aigua", en paraules del jurat que va triar la ciutat com a Green Capital. I, sobretot, perquè "Essen ha après les lliçons del seu passat industrial per tal de construir un futur de prosperitat ambiental".

Notícia
Aquest fet provoca que les flors perdin la seva capacitat per atraure pol·linitzadors i vegin disminuït el seu èxit reproductiu. Per l'altre, perjudica les abelles i altres insectes que no localitzen el seu propi menjar.
Notícia
La bicicletada familiar serà el proper diumenge dia 27 de setembre a les 10 del matí i s'emmarca en les activitats programades dins la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, que es celebrarà de l'11 al 18 d'octubre
Notícia
La Fundació per a la Prevenció de Residus, Retorna i els veïns participants reclamen solucions efectives, com el Sistema de Dipòsit i Retorn d'envasos, per aconseguir que aquestes intervencions no siguin necessàries en el futur.