La Diputació de Lleida i l’Obra Social “la Caixa” han recuperat i millorat l’espai natural que es troba a l’entorn del Turó del Castell d’Arbeca i que va patir la caiguda d’arbres i el deteriorament dels talussos existents després del temporal de vent de l’any 2009.
Sant Cugat participarà, a través de Promusa, en el projecte europeu SIM4BLOCKS per afavorir l'estalvi i la millora de l'eficiència energètica en tres promocions d'habitatge públic construïdes a Volpelleres.
El jurat el premia en considerar-lo un dels millors investigadors del món, i dels més citats, en el camps de l’ecologia i del medi ambient
El doctor Josep Peñuelas és professor d’investigació del Centre Superior d’Investigacions Científiques al Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals (CREAF), on dirigeix el grup d’Ecologia Global. Actualment treballa en diferents camps d’estudi: des de l’ecofisiologia vegetal, a sensors remots, canvi global, canvi climàtic, contaminació atmosfèrica, emissions biogèniques de compostos orgànics volàtils o funcionament i estructura dels ecosistemes vegetals terrestres.
Són els resultats d'un projecte internacional que ha comptat amb més d'11.000 voluntaris de set ciutats europees
Les persones que usen el cotxe com a principal mitjà de transport pesen 4 quilograms més de mitjana que els que usen la bicicleta, segons els resultats preliminars d'un estudi en què participa l'Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal).
La Xarxa d'Entitats per l'Accés a la Terraha presentat el passat juliol al Comitè de Peticions del Parlament Europeu unapetició per posar a l'agenda europea el problema de l'accés a la terra i també per reclamar una governança justa i sostenible de la terra agrícola.
Entrevistem Jaume Hidalgo Colomé, responsable del projecte Selvans
Selvans va naixer l’any 2007 com a iniciativa per protegir una primera xarxa de boscos madurs, a través de la compra de drets de tala. Avui, 9 anys després, integrats a Acció Natura han aconseguit propiciar que la Generalitat estigui treballant en la catalogació i protecció d’una xarxa de boscos madurs molt sòlida, que arribarà al 3% de la superfície de bosc català i que inclourà per primera vegada a l’Estat una xarxa de boscos terapèutics integrada al sistema sanitari de salut i que serà també un motor econòmic per les àrees forestals. Ens ho explica Jaume Hidalgo Colomé, enginyer forestal i responsable del projecte.
S’ha posat en marxa el projecte educatiu ‘El Pas de l’Óssa’, amb cinc rutes familiars per conèixer l’hàbitat, l’alimentació i el comportament dels plantígrads
El Parc Natural de l’Alt Pirineu ha posat en servei aquest estiu una nova activitat, pensada per fer en família, vinculada amb el món dels óssos bruns. És el projecte El Pas de l’Óssa, de l’associació naturalista La Paniquella, per incrementar l’oferta turística lligada a aquest plantígrad.
Les fredes aigües del mar de Weddell, a l’oceà Antàrtic, són l’escenari de la descoberta d’una nova espècie d’invertebrat marí, el nudibranqui Doto carinova. La troballa es descriu en un article científic publicat a la revista PLOS ONE que signen els experts Conxita Àvila, Juan Moles, Manuel Ballesteros i Álvaro Pujals, del Departament de Biologia Evolutiva, Ecologia i Ciències Ambientals i de l’Institut de Recerca de la Biodiversitat (IRBio) de la Universitat de Barcelona, juntament amb Heike Wägele (Museu de Recerca Zoològica Alexander Koenig) i Gabriele Uhl (Universitat de Greifswald), a Alemanya.