GBIF Espanya i el Real Jardín Botánico de Madrid, el CREAF i l’Institut de Ciències del Mar de Barcelona, llancen el projecte LiquenCity
A l’inici de la revolució industrial s’usaven canaris a les mines per detectar fuites de gas invisibles. Avui en dia, la contaminació de l’aire que respirem també és un problema invisible, però els científics utilitzen altres éssers vius per detectar-la: els líquens. Per això, GBIF Espanya i el Real Jardín Botánico (RJB-CSIC) de Madrid, el CREAF i l’Institut de Ciències del Mar (ICM-CSIC) de Barcelona, llancen el projecte LiquenCity.
El passat mes de juny va començar a Arenys de Munt la campanya “Tria bé” per informar sobre la importància de fer bé la recollida selectiva, estalviar recursos naturals i evitar l’increment de cànon previst per al 2020 per la Unió Europea si no es compleixen els paràmetres de reciclatge correcte.
La nova trobada de les Jornades Comarcals sobre Canvi Climàtic i Energia Sostenible de la Diputació de València ha estat dedicada a la mobilitat elèctrica i l’autoconsum energètic.
El 18 de juny Capellades va començar el servei de recollida de residus Porta a Porta.
Aquest sistema s’ha implementat amb l’objectiu d’augmentar els nivells de reciclatge, que eren molt baixos. De moment, en un mes, s’ha incrementat fins al 80% la recollida selectiva de residus, gràcies a la col·laboració de tots els veïns i veïnes.
Enguany és la quarta temporada dels horts socials, un projecte que va néixer l’any 2015 al qual participen una desena de persones, assessorats per tres voluntaris amb coneixements de cultiu.
L'Agència Catalana de l'Aigua ha notificat a l'Ajuntament de Ripollet l'aprovació d'un projecte, per un import de 315.755 euros, per a la retirada de canyes i rizomes a la part del riu Ripoll inclosa entre la presa de Barneda fins el límit amb Barberà del Vallès i en el riu Sec, en el terme municipal de Ripollet.