novembre 2019

Notícia

L'Ajuntament de Sant Joan Despí ha dut a terme diferents actuacions per assolir una mobilitat més sostenible i segura a l’entorn i als accessos als centres educatius. Així, la ciutat compta amb una xarxa de camins escolars en els quals any rere any s’han anat introduint millores, no només en la senyalització sinó també en altres àmbits, com l’urbanístic, amb la construcció de nous carrils bici o de passos de vianants elevats. També s'ha regulat la velocitat dels vehicles a l'entorn de les escoles amb la creació de les zones 30.

Notícia

Davant la cimera de l'ONU sobre canvi climàtic que se celebra a Madrid del 2 al 13 de desembre, el Parlament Europeu ha adoptat una resolució en què declara una "emergència climàtica i mediambiental" a Europa i a nivell global. El text també demana a la Comissió Europea que garanteixi que totes les seves propostes legislatives i pressupostàries tenen en compte l'objectiu de limitar l'escalfament global a un màxim de 1,5 ° C.

Notícia

Els alumnes de 4t i 5è de l'escola Mediterrània han tingut la visita de la Camilla Kranzusch, una noia de 24 anys que està creuant Europa a peu fins al Marroc amb l'objectiu de plantar arbres contra la crisi climàtica. Una aventura que Kranzusch va començar després d'escoltar un discurs del Ministre Federal de Desenvolupament, Gerd M'ller, en el que explicava que Àfrica encara és una espurna d’esperança contra la catàstrofe climàtica. que si Àfrica copiava el nostre camí intensiu en carboni, s'acabaria la catàstrofe climàtica.

Notícia

Els ajuntaments de Tossa de Mar, Pals, Badalona, Castelldefels, Castell-Platja d'Aro, Palamós, Santa Susanna, Pineda de Mar i Sant Pere Pescador son els que han aconseguit els objectius establerts a la campanya estival d’Ecovidrio per promoure el reciclatge d’envasos de vidre als establiments hostalers i de restauració de municipis de costa.

Notícia

L’Observatori de la Sostenibilitat assegura que el País Valencià i Catalunya seran les zones de la península Ibèrica més afectades per aquest impacte del canvi climàtic. Posar remei a aquesta situació no serà, en cap cas, senzill, però els experts que han elaborat aquest informe inclouen una sèrie de propostes que podrien, si més no, pal·liar els efectes d'aquestes més que probables inundacions.

Notícia

Prop d’un centenar de ponents de relleu científic nacional i internacional han començat a exposar, entre aquest 24 i 25 d'octubre a Sabadell, la darrera hora de l’estat de la qüestió en urgència ambiental, en el marc del Primer Congrés de l’Aire. Fira Sabadell acull aquest primer simposi on es plantegen les eines de gestió i normatives d’implantació urgent per a una millora de la qualitat de l’aire de la societat.

Notícia
L'associació ja compta amb 29 municipis membres | Adrià Costa

L'associació ja compta amb 29 municipis membres | Adrià Costa

L'Associació de Municipis i Entitats per l'Aigua Pública (AMEAP) ja té a punt un informe que presentarà al Parlament i al Congrés dels Diputats per instar les dues cambres a facilitar el procés de municipalització de l'aigua als municipis. 

Notícia

L'informe Lancet Countdown pronostica greus problemes per a les noves generacions si no es prenen mesures dràstiques i ràpides contra l'escalfament global

Notícia

Fins a començaments del segle XX, la tortuga mediterrània era present a pràcticament tota la costa catalana, des de l’Empordà fins al Montsià, però progressivament les poblacions es van anar reduint a conseqüència de diversos factors, com la destrucció del seu hàbitat o les captures per destinar els animals a ús domèstic.  

Notícia

S'inicia el camí per a l'electrificació de la flota dels busos turístics de Barcelona. La motorització elèctrica de l'autobús suposarà l'estalvi de 45 tones de CO2 l'any. El nou vehicle, el cost del qual dobla el de les unitats convencionals, té una autonomia estimada de 170 km i disposa de càmeres de visió 360º i carregadors USB a tots el seients.