gener 2020

Notícia
En el projecte global a Catalunya hi participen 9 Ajuntaments i 11 Departaments de la Generalitat de Catalunya

Més de 70 edificis i equipaments municipals participen en la Marató per l’Emergència Climàtica a Barcelona, que pretén entre altres aspectes, conscienciar sobre la necessitat de reduir el consum d’energia, gas i aigua, així com millorar la gestió de residus i fomentar el verd, i que enguany destinarà l’estalvi econòmic aconseguit a projectes d'horts socials en cobertes municipals.

Entrevista

L’Ajuntament de Barcelona tallarà el trànsit a artèries principals de la ciutat, com la via Laietana i el carrer d’Aragó, el primer cap de setmana de mes. Els carrers s’aniran tallant progressivament. Ho ha anunciat l’alcaldessa, Ada Colau, en l’edició del 2020 de “L’alcaldessa respon”, la trobada amb mitjans de comunicació organitzada pel Col·legi de Periodistes. Els periodistes Paco Espiga i Víctor Mondelo debaten al ‘Cara a cara’ l’efectivitat de la mesura: servirà per reduir la contaminació a Barcelona?

Notícia

L'Anella Verda esdevé ara un patrimoni natural de Terrassa que, a mitjà i llarg termini, es convertirà en un dels trets distintius de la ciutat. Amb un espai de 4.400 hectàrees, conforma un paisatge de gran valor ambiental, paisatgístic i cultural, amb un important potencial ecològic, social i econòmic.

Notícia
n pollet en una granja (Unsplah / Jason Leung)

n pollet en una granja (Unsplah / Jason Leung)

Pràctiques industrials com triturar pollets o castrar garrins sense anestèsia, molt criticades pels animalistes, estaran prohibides a França a finals del 2021. 

Notícia

Entre els objectes més recollits hi ha pals de Chupa-Chup, bastonets per netejar les orelles i productes d'higiene femenina

Notícia

Cada primer cap de setmana de mes, l’Ajuntament tallarà al trànsit artèries principals de la ciutat, com la via Laietana, el carrer de Sants i de la Creu Coberta i el carrer d’Aragó. La mesura s’emmarca en el paquet de mesures anticontaminació de Barcelona, com la zona de baixes emissions que ha entrat en vigor de forma permanent aquest 2020.

Notícia

Passat el temporal, les platges s'ha omplert de brossa i residus que un mar embravit ha escopit amb fúria a la línia del litoral, i també de les restes arrossegades pels rius desbocats. Les platges han acumulat en poques hores tones i tones d'escombraries arrossegades per l'aigua. Als municipis del litoral més afectats s'estan organitzant diferents iniciatives per netejar les platges.

Notícia

L’Ajuntament de Reus ha ampliat la dotació pressupostària per fer un salt qualitatiu en les accions d’educació ambiental que porta a terme. L’objectiu és conscienciar la ciutadania de la importància de conservar i protegir el medi ambient mitjançant la transmissió de coneixements, cerca de solucions i canvi d’actituds i hàbits per d’altres de més sostenibles.

Notícia

L’Ajuntament de Riudoms està tramitant la regulació d’una ordenança municipal que incentivi la implantació d’instal·lacions d’autoconsum amb energia solar fotovoltaica a qualsevol bé immoble del municipi. 

Notícia

L’Ajuntament de Mollet del Vallès presenta les 5 primeres mesures a aplicar aquest 2020 en la construcció d'una ciutat més verda, sostenible i compromesa amb les actuacions contra la crisi climàtica i amb l’agenda d’Objectius de Desenvolupament Sostenible 2030 de Nacions Unides.