Joan H.Farigola (No Más Colillas): “Crec que són necessàries les organitzacions perquè els governs es posin les piles”

Periodista especialitzada en medi ambient
13/07/2021 - 16:32

La burilla del cigarret és el primer residu a escala mundial. En Joan Hernández Farigola ens explica que és un residu invisible, ja que moltes vegades els fumadors no són conscients del dany que estan causant en tirar-lo a terra. Per demanar canvis i solucions a aquesta problemàtica, l’any 2016 va sorgir No Más Colillas en el Suelo Barcelona. L’entitat, a través de la seva activitat, vol conscienciar sobre l’impacte negatiu de les burilles al medi ambient i demanar mesures polítiques per fer-hi front.


 

Relacionats

Article

En els darrers 25 anys Catalunya ha recollit selectivament 6,5 tones de residus orgànics i, gràcies al seu tractament per a fer-ne compost, “s’ha evitat l’emissió d’1.476.422 tones de CO2 equivalent (CO2eq) a l’atmosfera si haguessin anat cap a l’abocador”. Tenint en compte que un turisme mitjà que circula 10.000 quilòmetres a l’any emet una tona de CO2eq, en un quart de segle s’ha produït un estalvi equivalent al que emeten 1.476.422 cotxes. Així ho ha explicat aquest dissabte la secretària d’Acció Climàtica, del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Anna Barnadas, durant la celebració del 25è aniversari de la planta de compostatge de Torrelles de Llobregat (Baix Llobregat), la primera d’aquest tipus que es va posar en marxa al país.

Entrevista

Amaranta Herrero és la coordinadora estratègica de Barcelona Capital Mundial de l'Alimentació Sostenible 2021. Herrero ens explica com l'objectiu de la capitalitat ha sigut posar l'alimentació sostenible a l'agenda política. Repassem amb ella les principals polítiques municipals de la ciutat de Barcelona en aquest àmbit i la col.laboració entre ciutats per incidir en el sistema alimentari global i poder fer de l'alimentació sostenible una realitat també urbana.

Reportatge

El model alimentari actual és responsable del 21-37% de les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle. Però aquest sistema dominat per les grans indústries i per un sistema alimentari globalitzat, ens genera també –i de ben segur que ens generarà- conflictes socioambientals arreu del territori. Quins son aquests focs? En aquest reportatge n’analitzem alguns.

Butlletí