A Catalunya s’han detectat una mitjana d’11 components tòxics per persona.Vivim rodejats de contaminants que en poden fer emmalaltir. Així ho explica el doctor Miquel Porta, catedràtic de medicina preventiva i salut pública de la Universitat Autònoma de Barcelona i autor del llibre "Vive más y mejor. Reduciendo tóxicos y contaminantes ambientales" es tracta de substàncies tòxiques invisibles als nostres ulls, però presents en el nostre dia a dia des que ens llevem i fins que anem a dormir. Al menjar, a l’aire que respirem, al que bevem, a casa, a la feina, al cos, als productes de neteja, la roba, els ordinadors... Malgrat tot cal mantindre la calma i aprofitar el que ens ha donat de bo el progrés. Sobre tot això conversa Milagros Pérez Oliva amb l’epidemiòleg i investigador de l’IMIM Miquel Porta al programa 'Terrícoles'.
Miquel Porta:"Els tòxics ambientals acaben amb la vida de la gent"
Relacionats
Un estudi avalua l'impacte que el Pla de Mobilitat Urbana i l'electrificació del port podrien tenir sobre els nivells de NO2 de la ciutat i la mortalitat associada a aquests.
La secció Metges d’Acció Climàtica del Col·legi de Metge de Barcelona (CoMB), la Societat Catalana de Pediatria, l’Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal) i les entitats ciutadanes Eixample Respira i Revolta Escolar fan pública una carta, oberta a adhesions, on reclamen als polítics i administracions coherència i ambició per planificar i posar en marxa mesures per aconseguir un aire net i saludable.
És el primer estudi que investiga l'associació entre l'exposició primerenca a la contaminació atmosfèrica i la microestructura de la substància blanca al llarg de l'adolescència en una gran cohort.