A Catalunya s’han detectat una mitjana d’11 components tòxics per persona.Vivim rodejats de contaminants que en poden fer emmalaltir. Així ho explica el doctor Miquel Porta, catedràtic de medicina preventiva i salut pública de la Universitat Autònoma de Barcelona i autor del llibre "Vive más y mejor. Reduciendo tóxicos y contaminantes ambientales" es tracta de substàncies tòxiques invisibles als nostres ulls, però presents en el nostre dia a dia des que ens llevem i fins que anem a dormir. Al menjar, a l’aire que respirem, al que bevem, a casa, a la feina, al cos, als productes de neteja, la roba, els ordinadors... Malgrat tot cal mantindre la calma i aprofitar el que ens ha donat de bo el progrés. Sobre tot això conversa Milagros Pérez Oliva amb l’epidemiòleg i investigador de l’IMIM Miquel Porta al programa 'Terrícoles'.
Miquel Porta:"Els tòxics ambientals acaben amb la vida de la gent"
Relacionats
La secció Metges d’Acció Climàtica del Col·legi de Metge de Barcelona (CoMB), la Societat Catalana de Pediatria, l’Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal) i les entitats ciutadanes Eixample Respira i Revolta Escolar fan pública una carta, oberta a adhesions, on reclamen als polítics i administracions coherència i ambició per planificar i posar en marxa mesures per aconseguir un aire net i saludable.
És el primer estudi que investiga l'associació entre l'exposició primerenca a la contaminació atmosfèrica i la microestructura de la substància blanca al llarg de l'adolescència en una gran cohort.
Un nou informe detalla de forma exhaustiva l'augment i les repercussions de la contaminació atmosfèrica en la salut. Ja ha avançat el tabac i la mala alimentació com a factor de risc de mort. Es converteix així en el segon factor de risc de mort, fins i tot en nens menors de cinc anys.