Prop de 200 de persones van participar el passat dissabte 27 d'abril a la celebració dels 20 anys de la creació del Col·legi d’Ambientòlegs de Catalunya (COAMB).
S’ha aprovat, en votació parlamentària la creació del Cos d’Ambientòlegs i Ambientòlogues de la Generalitat de Catalunya. Aquesta fita equipara el col·lectiu amb altres professionals de titulacions cientifico-tècniques que tenen cos propi, posant fi a anys de greuges comparatius i solucions parcials.
El passat dissabte 25 de gener, el Col·legi d’Ambientòlegs de Catalunya va celebrar la seva 18a Assemblea anual. En aquesta ocasió, també es va produir la renovació de la Junta de Govern, que ara presideix Lorena Vela.
Des del COAMB es reclama que la nova opció de medi ambient a les oposicions al cos superior d’administració general de la Generalitatsigui exclusiva per als titulats en Ciències Ambientals, ja que, assegura, són els únics que tenen la formació idònia per cobrir la totalitat de les funcions definides en aquesta opció i són els que poden aportar una visió global i transversal del medi ambient.
El fet de no tenir cos propi implica que els ambientòlegs que treballen a la Generalitat, malgrat que realitzen funcions tècniques específiques de l’àmbit ambiental, ocupen places del que es coneix com a cos general. La majoria són interins, i alguns tenen una antiguitat de més de 15 anys. Per consolidar el lloc de treball com a funcionaris/es, el fet d’estar en el cos general comporta que en les oposicions no s’avaluïn les competències específiques de les ciències ambientals. En aquest sentit, tampoc es correspon la demanda d’ambientòlegs patent a les ofertes de places amb el reconeixement d’aquesta especialitat.
El Col·legi Oficial d’Ambientòlegs de Catalunya(COAMB) ha posat en marxa un nou projecte per posar en valor el coneixement que es genera en el camp del medi ambient a Catalunya: l’Observatori Ambiental. L’objectiu de l’Observatori és posar a l’abast de la ciutadania, el teixit empresarial i les administracions el coneixement que es genera en el sector ambiental, sempre amb solvència i robustesa científica.
L’Associació Catalana de Ciències Ambientals (ACCA) i el Col·legi d’Ambientòlegs de Catalunya (COAMB) van lliurar aquest 14 de desembre, els sisens Premis Ciències Ambientals. iu d’aquests guardons és reconèixer la iniciativa de les empreses en el sector del medi ambient, les actuacions dutes a terme per comunicar els reptes de la sostenibilitat a Catalunya, la trajectòria dels estudis de Ciències Ambientals, així com la recerca interdisciplinària.