Més d'1 miler d'estudiants dels centres educatius de Llefià, La Salut i Sant Roc han participat de la segona edició de la Fira dels Objectius de Desenvolupament Sostenible.
El programa Naturalitza’t de l’Ajuntament de Cambrils ha finalitzat el curs amb una trobada dels centres educatius per compartir idees i propostes. L’alumnat va exposar els projectes mediambientals treballats a classe en un mercat d’experiències a la plaça de la Vila obert a tota la ciutadania.
Javier Benayas del Álamo és catedràtic de la Facultat de Ciència de la Universitat Autònoma de Madrid, i entre d'altres ha participat en l'elaboració del Plan de Acción de Educación Ambiental para la Sostenibilidad.
La Fundació Carulla obre la 45ena edició dels Premis Baldiri Reixac buscant projectes educatius que donin resposta a aquests dos reptes socials a través de la cultura i l'art
S'ha obert el període d'inscripcions pel Programa d'Educació per a la Sostenibilitat (PEST), que ofereix per aquest curs 2022-23 un total de 82 propostes dirigides a l'alumnat dels cicles d'infantil, primària, secundària i batxillerat. Els centres que hi vulguin participar podran inscriure's fins al divendres 30 de setembre. El programa, que ja forma part del currículum escolar de la majoria d'escoles de la ciutat, ofereix un total de 12 propostes didàctiques per a l'etapa d'educació infantil, 43 per a primària i 27 per a secundària i batxillerat.
Marina Mir és, amb Jaume Terradas, una de les introductores de l’educació ambiental al país. Pionera en l’aportació de didàctica als primers itineraris de la natura —entre els quals Bosc de Santiga i Can Lleonart—, a equipaments i publicacions capdavanters i a recursos de l’impacte del Joc de l’Aigua, des de la seva posició de biòloga i de professora d’institut, avui ja jubilada, va tenir l’oportunitat de treballar les herències de figures com Ramon Margalef i, sobretot, Angeleta Ferrer i Sensat. Dins de l’aula, Marina Mir va crear xarxa d’ensenyants a casa nostra i va posar en pràctica plenament la metodologia de projectes, avui redescoberta per alguns àmbits educatius i pels mitjans.
Vila-real ha estat l'escenari els dies 11, 12 i 13 de novembre del V Simposi d’Educació per la Sostenibilitat, un esdeveniment que ha reunit diferents organismes i institucions relacionats amb l'educació ambiental i el desenvolupament sostenible i que enguany es desenvolupa sota el títol Movent consciències: de l’emoció a l’acció.
L’AMB impulsa de nou un programa d’activitats per sensibilitzar i educar sobre el medi ambient fomentant hàbits sostenibles i promocionant el pensament crític.