eòlica

Notícia

Un equip científic dels àmbits de les ciències marines i la geografia de la Universitat de Barcelona, la Universitat de Girona (UdG), el Centre d’Estudis Avançat de Blanes (CEAB-CSIC) i l’Institut de Ciències del Mar (ICM-CSIC) recomana excloure i allunyar els parcs eòlics marins de les àrees protegides de la Mediterrània a causa dels greus impactes que aquestes instal·lacions poden provocar sobre la biodiversitat marina i el paisatge. Aquesta és una de les principals conclusions del treball publicat a la revistaScience of the Total Environment per l’equip en què participa el professor Jordi Solé, del Departament de Dinàmica de la Terra i de l’Oceà de la Facultat de Ciències de la Terra de la UB.

Notícia

L’associació Viure de l’Aire ha presentat un projecte d’energia eòlica de participació ciutadana que proposa la instal·lació de dos aerogeneradors a la serra de Collserola. Han calculat que amb la instal·lació d’aquest dos aparells, de 170 metres d’alçària, es podria abastir al voltant de 8.800 llars de la ciutat i s’evitaria l’emissió de 7.000 tones de CO2 anual.

Notícia

L'alcaldessa diu que cal estudiar la viabilitat de la proposta, però es mostra favorable que Barcelona es corresponsabilitzi en la implantació d'energies renovables.

Notícia
El molí de vent serà de propietat compartida i generarà l’energia equivalent al consum d’unes 2.000 famílies Diversos tècnics treballen en una de les parts de l'aerogenerador de Pujalt
Foto: ACN

Foto: ACN

Aquesta setmana han arrencat els treballs per instal·lar al municipi de Pujalt (Anoia) el primer aerogenerador de l’Estat sorgit d’una iniciativa popular. Es tracta del projecte ’Viure de l’aire del cel’, impulsat per la societat Eolpop, i que a dia d’avui compta amb el suport de 380 persones, tot i que l’objectiu és arribar a les 500 per poder cobrir totalment el cost de la iniciativa, valorada en poc més de 3 milions d’euros.

Notícia

L'Associació de Micropobles de Catalunya , que compta amb 130 municipis associats, dóna suport a establir una normativa catalana que compensi les externalitats negatives dels impactes territorials i ambientals que suporten els municipis afectats per la concentració de parcs eòlics als seus termes municipals, per finançar mesures de desenvolupament rural, socials i de reactivació econòmica als municipis afectats. La iniciativa és promoguda per l’AMEC Associació de Municipis Eòlics de Catalunya.