Festa de l’Arbre i la Biodiversitat de Mollet del Vallès

diumenge, 7 abril, 2024 - 11:00 a 14:00
Gallecs

La Festa de l’Arbre i la Biodiversitat tindrà lloc el proper diumenge 7 d’abril a Gallecs (creuant l’autopista per l’accés del C/ Francesc Layret) després que s’hagi hagut de posposar a causa de la pluja.

Un any més, l’Ajuntament de Mollet del Vallès i el Casal Cultural organitzen aquesta festa per seguir reivindicant la importància dels boscos, els espais verds i la biodiversitat en general a través de diferents activitats lúdiques i amb una plantada popular de 600 arbres i arbustos autòctons. D’aquesta manera Mollet continua treballant per ser una ciutat cada cop més adaptada a la mitigació dels efectes del canvi climàtic.

A més, en aquesta edició, marcada per un context d’emergència per sequera, la plantada es farà amb llavors i plançons amb criteris de repoblació ambiental i forestal, per la seva revegetació sense aportacions addicionals de reg.

Enguany s’incrementa el nombre de tallers familiars, per donar a conèixer els beneficis de la biodiversitat, amb la construcció d’hotels d’insectes, itineraris d’identificació de rèptils, ocells, amfibis i plantes i la seva incorporació als projectes de ciència ciutadana, contacontes amb l’home que fabricava caixes niu i una activitat de reconeixement de petjades d’animals, amb la col·laboració dels Agents Rurals del Vallès Oriental.

 


 

Categories: 
Biodiversitat
Educació ambiental

Relacionats

Article

L’Ajuntament de Mollet del Vallès ha habilitat a l’escola Cal Músic un nou refugi bioclimàtic, que s’afegeix al primer creat al municipi, a l’escola Joan Salvat Papasseit. Els refugis bioclimàtics representen un espai d’alimentació per a espècies beneficioses, generant un hàbitat amb un equilibri ecosistèmic

Notícia

L'any 2024, Mollet del Vallès va reduir els nivells de contaminació per presència de diòxid de nitrogen (NO2), partícules inferiors a 10 micres (PM10) i 2,5 micres (PM2,5). Es tracta de les millors dades a l'estació automàtica Mollet del Vallès (AP7 km. 139) des del 2007, any a partir del qual es té un seguiment de les dades de qualitat de l'aire del municipi.

Entrevista
Toni Arrizabalaga, director del Museu de Ciències Naturals de Granollers

Toni Arrizabalaga repassa la seva trajectòria al Museu de Ciències Naturals de Granollers i reflexiona sobre el futur de la recerca i la conservació.

Butlletí