L'AMB incorpora divuit nous comptadors de bicicletes i VMP a la Bicivia

Font: L'AMB

25/09/2023 - 10:00

Aquests dispositius, finançats pels fons Next Generation, permetran analitzar l’ús i l’evolució de la demanda de la xarxa pedalable de la metròpolis i planificar millores a mitjà i llarg termini.

L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha incorporat 18 nous comptadors de bicicletes i vehicles de mobilitat personal (VMP) a la Bicivia, la xarxa pedalable de la metròpolis. Aquests dispositius, en format de tòtems verticals i espires incrustades al paviment, permeten analitzar l’ús dels eixos ciclistes metropolitans i l’evolució de la demanda, alhora que faciliten la planificació i millora de la xarxa a mitjà i llarg termini.
 
Aquesta comptadors i espires han estat finançats amb fons del Pla de recuperació, transformació i resiliència, finançat per la Unió Europea–NextGenerationEU. Concretament, amb un import proper als 158.000 euros.
 
S’han instal·lat tres comptadors amb visor de dades en temps real. Un d'ells està ubicat a Cornellà (Bicivia 5: avinguda dels Alps–Parc de Can Mercader) i un segon a L'Hospitalet (Bicivia 3: avinguda de la Gran Via de l’Hospitalet amb carrer de l’Alhambra). El tercer es troba a Santa Coloma de Gramenet.


Després de l’estiu, l’AMB posarà un quart comptador al Prat. Concretament, a la carretera de l’Aviació, que forma part de l’eix Bicivia 1.
 
També s’han instal·lat 14 punts d’espires magnètiques integrades al paviment. Al Baix Llogregat es troben a Castelldefels (eix C-245-Bicivia 7: carrer de la Constitució, entre la plaça de l’estació i el carrer del Doctor Trueta); Gavà (eix C-245-Bicivia 7: C-245 amb carrer de Vila i Vilà); Viladecans (eix C-245-Bicivia 7: avinguda de la Generalitat, a l’entorn de la plaça d’Europa), Sant Boi (eix C-245- Bicivia 7: C-245 a l’altura del carrer Alacant) i Cornellà (eix C-245-Bicivia 7: carretera de Sant Boi, 29). A L'Hospitalet també hi ha un nou punt a la Bicivia 5 (carrer de Santa Eulàlia amb carrer Salamina).

 

Anteriorment, l’AMB ja tenia tres comptadors, un d'ells al Pont d'Esplugues. Aquesta connexió es va inaugurar el desembre del 2018 i des de llavors s’ha comptabilitzat el pas d’1,2 milions de bicicletes i VMP. Actualment, el trànsit mitjà diari és d’unes 800 bicicletes/dia. El pic màxim diari es va assolir el dilluns 4 d’abril del 2022, amb 3.985 bicicletes.


La Bicivia és la xarxa pedalable de la metròpolis de Barcelona dissenyada per l'AMB, d’acord amb els municipis, i que actualment està executada en un 66%. Amb nou eixos principals i més de 600 km, quan estigui enllestida permetrà creuar el territori de nord a sud i d’oest a est. Des de l'organisme metropolità recorden que, entre l’any 2019 i el 2021, es va detectar un augment global de l’ús de la xarxa Bicivia del 49% (un 34% de bicicletes i un 123% de vehicles de mobilitat personal).


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

El Pla de mobilitat urbana (PMU) és el full de ruta de les polítiques de mobilitat a Barcelona per als pròxims sis anys. Entre abril i juny hi haurà un període de debat amb una dotzena de trobades amb entitats per abordar aspectes concrets de la mobilitat, com l’accessibilitat, el gènere, la sostenibilitat i la mobilitat sanitària o l’escolar.

Article

La tinenta d’alcaldia d’Urbanisme, Transició Ecològica, Serveis Urbans i Habitatge, Laia Bonet, ha mostrat a Brussel·les el compromís de Barcelona amb la millora de la qualitat de l’aire a la ciutat. Ha estat en el marc d’una reunió amb l’eurodiputat Javi López, ponent del Parlament Europeu per a la revisió de la Directiva de la qualitat de l’aire, i amb François Wakenhut, cap de la unitat de qualitat de l’aire de la Comissió Europea

Notícia

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha formalitzat la compra de 36 autobusos estàndard de 12 metres d'hidrogen, a més de dos vehicles articulats, que serien els primers articulats d'hidrogen a circular a tota Espanya. Es tracta de la compra més important de vehicles d’hidrogen de TMB i està finançada pel Ministerio de Transporte, Movilidad y Agenda Urbana, en el marc dels fons Next Generation
 

Butlletí