El Consorci del Ter fa balanç de 25 anys de gestió i nous reptes

Font: Consorci 

06/10/2023 - 18:00

El Consorci del Ter, que integren 71 ajuntaments i els cinc consells comarcals que travessa la conca, arriba als 25 anys des de la seva creació i fa balanç, amb unes jornades que van arrencar ahir a Salt i es tancaran aquest matí a Manlleu

El conjunt de ponències, diferents en les dues cites descentralitzades, compaginen el balanç de la feina feta durant aquest període amb els deures i nous reptes pendents per als pròxims anys.

Entre les intervencions d’ahir, una conferència sobre la gestió dels espais naturals de ribera conservats i recuperats en els últims anys, a càrrec de la directora de l’ens, Teia Puigvert, que va desgranar el conjunt d’accions i els seus objectius per posar fre a espècies de fauna i flora invasora i reforçar o reintroduir espècies autòctones amenaçades, com la tortuga d’estany. I altres aportacions de diferents entitats i la Diputació per a la custòdia d’espais, també compartida davant l’amenaça de la hiperfreqüentació. Pel que fa a la segona jornada, avui a Manlleu, se centrarà més en la prevenció d’inundacions al Baix Ter i la necessitat de digitalitzar dades en temps real davant la sequera.

Com a conclusió, una conferència de Pere Casas, tècnic de patrimoni del Museu del Ter de Manlleu, sobre la recuperació d’infraestructures hidràuliques del passat industrial que resisteixen al llarg del riu, a més, el Consorci ha convocat l’assemblea general per constituir el nou Consell de Govern per al mandat 2023-2027 amb l’elecció de la nova presidència, vicepresidències i vocalies. Tindrà lloc a l’Auditori Roca del Museu del Ter de Manlleu i està previst que hi assisteixin molts dels representants dels 71 ajuntaments i 5 consells comarcals consorciats. Posteriorment, cap a les 18.30 h, a la Plaça de les Dones del Ter faran l’acte de commemoració dels 25 anys del Consorci del Ter, amb una representació teatral a partir de textos de la ruta literària de la Ruta del Ter a càrrec de l’Associació Teatre Centre de Manlleu i l’ambientació musical de l’orquestra de guitarres de l’Escola Municipal de Música de Manlleu.

En el torn de parlaments intervindran Ramon Sitjà i Xavier Corominas, primers president i vicepresident de l’ens, respectivament; a més del Diputat d’ODS i Patrimoni Natural de la Diputació de Girona, Nil Papiol; el President de l’Àrea d’Espais Naturals i Infraestructura Verda de la Diputació de Barcelona, Xesco Gomar; i el Director de Polítiques Ambientals i Medi Natural, Marc Vilahur. Clourà l’acte la nova presidència del Consorci del Ter.

 


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Acte
04/03/2024 - 08:00
Manlleu
Article

Manlleu estrena “L'Energia de Manlleu en joc” en el marc de la Setmana Europea de l’Energia Sostenible 2023.

Notícia

La Regidoria de Sostenibilitat ha posat en marxa avui dimarts el nou projecte de ciència ciutadana per fer un seguiment de les poblacions de papallones diürnes i així poder a avaluar i entendre la biodiversitat urbana. La iniciativa s'ha posat en marxa de la mà dels alumnes de 5è de Primària de l'Escola Mare de Déu de Montserrat que han iniciat les observacions en el Parc Francesc Macià per poder identificar i comptar les espècies de papallones que es detecten. Malgrat de Mar s'afegeix a la xarxa col·laborativa de voluntaris de l’observatori ciutadà de papallones urbanes 'uBMS', de la qual ja en formen part les ciutats de Barcelona, Madrid i Sabadell.

Butlletí