La Marató per l’Emergència Climàtica aconsegueix reduir un 24% les emissions de GEH

Font: Ajuntament de Barcelona

26/03/2024 - 08:23

Publicats els resultats de la sisena edició d’aquesta campanya de conscienciació i bones pràctiques per a l’estalvi d’energia i aigua i la reducció d’emissions de l’Ajuntament de Barcelona.

Els equipaments participants en l’edició 2024 de la Marató per l’Emergència Climàtica, que ha tingut lloc durant quatre setmanes del passat mes de febrer, han aconseguit reduir el consum d’electricitat un 15,5%, el d’aigua un 17,4% i un 27,6% el de gas natural. Tot plegat ha comportat que s’hagin deixat d’emetre fins a 113 tones de CO2eq.

En aquesta sisena edició s’hi han sumat un total de 52 equipaments de la ciutat: 13 centres educatius (escoles bressol, escoles de primària i instituts), 14 centres cívics i casals de barri, 7 centres esportius municipals, 6 equipaments culturals (biblioteques i equipaments d’educació ambiental) i 12 centres administratius.

L’objectiu de la Marató és conscienciar sobre la importància de les accions personals per tal de reduir el consum energètic i d’aigua i les emissions de gasos amb efecte hivernacle. Malgrat que la campanya es desenvolupa durant quatre setmanes, la voluntat és que aquestes accions perdurin en el temps.

L’estalvi econòmic associat als estalvis energètics i d’aigua es destinaran a un projecte per a la millora del confort tèrmic en les residències de gent gran, un dels grups més vulnerables als efectes del canvi climàtic. En aquesta edició s’ha traduït en una donació de 10.000 euros.

 


 

Municipis: 
BarcelonèsBarcelona

Relacionats

Article

Sumem energies és una xarxa de centres educatius promoguda per Escoles + Sostenibles i l’Agència d’Energia de Barcelona que té per objectiu que l'alumnat impulsi accions d'eficiència energètica en el seu centre, mentre pren consciència sobre els impactes ambientals i socials de l’ús de l’energia.

Article

Es tracta de les propostes guanyadores del repte llançat per la Fundació BIT Hàbitat i l’Agència Local d’Energia de Barcelona de l’Ajuntament de Barcelona. Els equips guanyadors fabricaran ara els prototips de les estructures que es provaran durant un any al Campus Nord i al Campus Besòs de la Universitat Politècnica de Catalunya. 

Article

Crear un element innovador modular, temporal i sostenible que permeti generar zones d’ombres a l’espai públic, allà on no sigui possible plantar-hi arbres. Aquest va ser el repte que l'Ajuntament de Barcelona va llançar l’any passat, i que avui ja comença a ser una realitat. Els tres projectes guanyadors del repte s’han materialitzat en tres grans prototips que ja comencen a fer ombra al carrer.

Butlletí