Guia contra la contaminació acústica

08/12/2002 - 00:00

L'Ajuntament de Barcelona té a disposició de tots els ciutadans una completa guia que tracta la realitat de la contaminació acústica des de diferents vessants. Aquest document, editat recentment com a part del Programa Marc per a la Minoració del Soroll a Barcelona, no es limita a 'retratar' el brogit diari a la ciutat, sinó que sobretot aporta consells, solucions i alternatives per aconseguir una ciutat més sostenible, també des del punt de vista del soroll. De forma amena, i amb moltes peces gràfiques, aquesta Guia d'Educació Ambiental comença tractant la percepció del so des d'un punt de vista físic i cultural. Tot plegat amb l'objectiu que entenguem el problema de la contaminació acústica com un tot complex i que, com a tal, ens involucra a tots. A la guia s'hi repassen les principals fonts de soroll, les queixes dels ciutadans i fins i tot s'aporta un mapa del soroll a Barcelona. Dèiem, però, que el que fa aquesta publicació, que es pot adquirir gratuïtament a la plana web de l'Ajuntament en format pdf, és mirar al futur. I així, en l'àmbit de l'acció s'enumeren les iniciatives municipals per combatre el soroll excessiu i les sortides que té el ciutadà per mirar de reduir la contaminació acústica generada per ell mateix.

Relacionats

Article

 

Hope! Estamos a tiempo és una docusèrie que combina històries emocionants, dades i reflexions sobre la crisi climàtica des d'una perspectiva optimista i rigorosa.

Article

Es presenta la nova guia Flora i Fauna del Parc Natural de la Serra de Collserola, en un acte emotiu que ha remarcat la biodiversitat de Collserola i la recerca que s’ha realitzat els darrers anys gràcies a la gran complicitat del món científic i naturalista. Els autors, Francesc Llimona i Toni Llobet, van oferir una visió detallada, i moltes vegades complexa, del procés de selecció i representació de les vora 1000 espècies presents a la guia.

Article

Tot i que el 90% de la població mundial rep aigua a través d’operadors públics o comunitaris, a Catalunya el context és ben diferent: el 78% de la ciutadania accedeix a l’aigua potable mitjançant serveis gestionats per empreses privades o societats mixtes.

Butlletí