El públic ha respost i la segona edició del Delta Birding Festival ha tancat després de tres dies amb un balanç de prop de 2.000 persones al centre, el doble que en la primera edició. El bon temps ha fet que les tres jornades tinguessin un important nombre d'assistents omplient les prop d'un centenar d'activitats previstes durant aquests dies tant en tallers, conferències com també en les sortides en vaixell per anar a fer avistament d'ocells.
Entre els assistents, nombroses persones amants del món de l'ornitologia i espectants a conèixer les darreres novetats en el sector tant en els aspectes tecnològics, com també en el sector editorial. Però també durant el cap de setmana s'han donat cita a MónNatura Delta, famílies en ganes de conèixer una mica més la fauna del Delta i participar dels molts tallers i activitats obertes al públic.
En total, més de 40 activitats pensades per a totes les edats, prop d'una vintena de conferències i una vintena més de presentacions de publicacions i documentals relacionats amb aquesta temàtica, juntament amb tallers i una fira de productes relacionats amb l'ornitologia han omplert la graella de propostes al centre MónNatura Delta, propietat de la Fundació Catalunya-La Pedrera i que organitza el Festival conjuntament amb Oryx i l'Institut Català d'Ornitologia (ICO).
Enguany ha destacat l'assistència de Dick Forsman, finlandès especialista mundial en rapinyaires, Markus Varesvuo, fotògraf finlandès i Hadoram Shirihai, reconegut ornitòleg israelià. També ha assistit l'editor de la revista anglesa Birdwatching, Dominic Mitchell. A les activitats familiars al centre, s'hi han sumat els tallers especialitzats i les sortides en vaixell a mar obert o bé pel riu per observar aus.
El Delta Birding Festival que es va inaugurar l'any passat amb una fantàstica resposta de públic, va destinar el benefici de la fira a un projecte relacionat amb l'avifauna. L'any passat es va impulsar un projecte de seguiment orientat a la conservació de les poblacions d'ocells de la reserva de l'Alfacada i de la futura naturalització dels arrossars continguts del Violí, aprofitant així l'impacte econòmic de l'esdeveniment en la protecció dels hàbitats naturals del Delta. Enguany, l'objectiu dels organitzadors és destinar el benefici al nou Atles d'ocells nidificants de Catalunya.