Arbúcies ja disposa d’una xarxa de calor amb biomassa

10/05/2016 - 16:25

La xarxa de calor, que dona servei de calefacció i ACS, consta d’una caldera de biomassa de 500kW que es troba al costat de l’edifici de Can Delfí, des d’on es subministra calor a varis edificis municipals, a través d’una xarxa de calor subterrània.

En aquesta primera fase s’ha donat servei a l’edifici de l’Ajuntament d'Arbúcies, l’edifici del Museu La Gabella, la Biblioteca, l’Escola Música i l’Escola d’Adults. Durant els propers mesos s’hi afegirà la Piscina Municipal.

El combustible que s’utilitza és estella forestal de biomassa provinent de la neteja dels boscos de l’entorn d’Arbúcies, i subministrada per l’empresa local Matfor (Matèries forestals, SL). L’execució d’aquesta primera fase permet subministrar anualment 575.000 kWh d’energia tèrmica. El projecte, que no suposa cap inversió per part de l’Ajuntament, li permet estalviar el consum d’aproximadament 58.200 l anuals de gasoil. Els beneficis ambientals es quantifiquen en la reducció d’emissions de gasos contaminants de 151 Tn anuals de CO2. En termes econòmics només en el primer any, l’Ajuntament ja obtindrà un estalvi econòmic del 3,12%. Aquest estalvi anirà en augment durant els propers anys, sent un 21,3% l’estalvi mitjà del període de contracte.

SUD Renovables ha realitzat la inversió i instal·lació dels equipaments, i en realitzarà la seva explotació, subministrant energia als equipaments descrits. Aquesta empresa catalana, fundada el 2005, es dedica a l’enginyeria, promoció, construcció i explotació d’instal·lacions d’energies renovables. El grup SUD, una referència en el sector de la biomassa i l’autoconsum elèctric, ha generat negoci per valor de més de 30M€, i disposa d’una plantilla de 25 persones.


 

Municipis: 
Etiquetes: 

Relacionats

Notícia

L’Ajuntament de Manresa inicia la instal·lació d’una xarxa de calor amb caldera de biomassa per a tots els equipaments esportius del Congost.

Notícia

Vidreres vol posar fi a 40 anys de gestió concessionària en el subministrament de l'aigua i per això fa anys va començar la municipalització per tal que aquesta gestió reverteixi a mans del consistori.

Notícia

L’any 2023 s’han generat 3,77 milions de tones de residus municipals, un 1,7% menys que el 2022. D'aquests es va recollir selectivament el 46,7%, un 1,3% més, el que mostra una estabilització de l’índex de recollida selectiva.

Butlletí