Aquest curs busca donar eines al professorat per a que l’alumnat adquireixi una visió crítica sobre el nostre sistema alimentari i les seves conseqüències en la salut, el medi ambient i els mitjans de vida de les persones productores, des de la perspectiva i els valors de la Sobirania Alimentària.
A qui està adreçada?
A tot el professorat de primària i secundària del Vallès
OBJECTIUS:
- Conèixer experiències educatives que ens donen claus per a què l’alumnat aprengui a valorar críticament els fenòmens del seu món, en especial els relacionats amb el sistema alimentari; a desenvolupar projectes col·lectius solidaris, a comunicar a través de les noves tecnologies y a realitzar projectes i tasques concretes relacionades amb l’alimentació (cuina, hort..)
- Formar i sensibilitzar el personal docent sobre l'actual model de producció, distribució i consum d'aliments, així com les seves repercussions en la salut, el medi ambient i la vida de les persones productores, en especial la situació de la dona al camp.
- Reflexionar conjuntament amb els i les docents sobre les pràctiques educatives actuals en relació a la promoció d'una ciutadania global, crítica i compromesa amb una societat més justa i ecològicament sostenible.
Encara queden places i sobretot si sou de St Cugat creiem que us pot ser de molta utilitat, per després comptar amb l'acompanyament gratuit per introduir als vostres centres aquestes temàtiques a l'aula a través del programa "Alimentacció: Xarxa d'escoles per un Món Rural Viu".