Conferència: Polítiques resilients per a la implementació de l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible

dijous, 20 octubre, 2016 - 10:00 a dissabte, 22 octubre, 2016 - 19:59
Palau Macaya
Geolocation

Aquest any l'esdeveniment serà organitzat conjuntament pel EEAC Network i el Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible de Catalunya (CADS), i tindrà lloc al Palau Macaya de Barcelona, amb el suport de l'Obra Social "la Caixa", els dies 20 i 21 d'octubre del 2016.

Agenda 2030 presenta una visió ambiciosa que cobreix les "cinc P" de persones, planeta, prosperitat, pau i participació. Tanmateix, aquesta visió es veurà sotmesa a una forta pressió si els impactes del canvi climàtic i les crisis financeres, socials i de recursos no es tracten adequadament.

La capacitat per gestionar aquests canvis i promoure la sostenibilitat sembla més important que mai. Per aquesta raó, la major integració del concepte de "resiliència" en la formulació de la política europea és de gran importància.

Tot i que el concepte de resiliència s'utilitza cada vegada més en diversos camps (incloent-hi el context de la protecció del medi ambient i el desenvolupament sostenible), encara sembla que hi ha una escletxa entre la producció científica i les necessitats específiques dels responsables polítics i professionals en aquesta àrea. Per tant, la xarxa EEAC ha decidit organitzar una conferència destinada a tancar l'escletxa entre la ciència i la política, mitjançant la realització d'un debat informat, per tal de compartir el coneixement sobre com la resiliència pot ser presa en compte en la formulació de polítiques.

El programa de la conferència plenària es durà a terme durant un dia i mig, i tocarà el paper de les polítiques de resiliència que poden contribuir a l'aplicació efectiva del Programa 2030, centrant-se en particular en la relació entre aliments, energia i aigua, els desafiaments per crear comunitats resilients i els papers dels diferents nivells governamentals. En conseqüència, la conferència reunirà a representants d'institucions mundials i europees, dels governs nacionals i regionals, d'instituts d'investigació, d'organitzacions no governamentals, i dels consells consultius.

A més dels representants de diversos consells científics i consultius, han confirmat la seva presència ponents com ara Karl Falkenberg (assessor especial de la Comissió Europea), David Wilkinson (Centre Comú d'Investigació) i Hans Bruyninckx (Agència Europea de Medi Ambient).

Més info i INSCRIPCIONS


 

Organitzador: 
CADS
Categories: 
Canvi climàtic

Relacionats

Notícia

El parc natural de l'Albufera compta amb prop de mil barques censades, de pesca i passeig turístic, que treballen una mitjana de 300 dies a l'any

Article

La campanya vol sensibilitzar la ciutadania sobre el paper clau del transport públic en la mobilitat del futur, així com posar de relleu que no podem tornar enrere amb una mobilitat de fums i soroll que perjudiqui la nostra salut. També recorda el servei que ofereix la xarxa de transport públic de l’àrea metropolitana i els esforços realitzats per continuar oferint servei i incrementant l’oferta.

Notícia

Durant aquesta primera setmana del nou curs prop de 2.100 nens i nenes de primer de primària i les seves famílies rebran, a cada una de les seves escoles, un díptic amb el cartell Caminant cap a l’escola i una carta de la Comissió del Pla de Seguretat i Educació Viària de Badalona amb la voluntat de fomentar els desplaçament cap a l’escola, a peu o en transport públic.

Butlletí