Aquest any l'esdeveniment serà organitzat conjuntament pel EEAC Network i el Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible de Catalunya (CADS), i tindrà lloc al Palau Macaya de Barcelona, amb el suport de l'Obra Social "la Caixa", els dies 20 i 21 d'octubre del 2016.
Agenda 2030 presenta una visió ambiciosa que cobreix les "cinc P" de persones, planeta, prosperitat, pau i participació. Tanmateix, aquesta visió es veurà sotmesa a una forta pressió si els impactes del canvi climàtic i les crisis financeres, socials i de recursos no es tracten adequadament.
La capacitat per gestionar aquests canvis i promoure la sostenibilitat sembla més important que mai. Per aquesta raó, la major integració del concepte de "resiliència" en la formulació de la política europea és de gran importància.
Tot i que el concepte de resiliència s'utilitza cada vegada més en diversos camps (incloent-hi el context de la protecció del medi ambient i el desenvolupament sostenible), encara sembla que hi ha una escletxa entre la producció científica i les necessitats específiques dels responsables polítics i professionals en aquesta àrea. Per tant, la xarxa EEAC ha decidit organitzar una conferència destinada a tancar l'escletxa entre la ciència i la política, mitjançant la realització d'un debat informat, per tal de compartir el coneixement sobre com la resiliència pot ser presa en compte en la formulació de polítiques.
El programa de la conferència plenària es durà a terme durant un dia i mig, i tocarà el paper de les polítiques de resiliència que poden contribuir a l'aplicació efectiva del Programa 2030, centrant-se en particular en la relació entre aliments, energia i aigua, els desafiaments per crear comunitats resilients i els papers dels diferents nivells governamentals. En conseqüència, la conferència reunirà a representants d'institucions mundials i europees, dels governs nacionals i regionals, d'instituts d'investigació, d'organitzacions no governamentals, i dels consells consultius.
A més dels representants de diversos consells científics i consultius, han confirmat la seva presència ponents com ara Karl Falkenberg (assessor especial de la Comissió Europea), David Wilkinson (Centre Comú d'Investigació) i Hans Bruyninckx (Agència Europea de Medi Ambient).