Entren en funcionament els primers fanals amb energia solar a Sant Celoni

13/01/2017 - 09:21

L'aparcament dels Caputxins, al capdamunt del carrer Verge del Puig, disposa des d'ara d'un nou enllumenat alimentat amb energia solar, el primer de Sant Celoni. Es tracta de quatre fanals tipus LED autònoms amb panells solars i bateria. D'aquesta manera, es completa el remodelat de l'aparcament, després de l'entrada en funcionament del nou asfaltat i senyalització del passat 13 d'octubre.

A banda dels avantatges d'utilitzar fonts d'energia neta, aquest tipus d'instal·lació és l'ideal quan no es disposa de xarxa elèctrica o, com en aquest cas, quan no es poden fer rases ni soterrar clabejat, atenent l'informe arqueològic emès pels serveis de la Generalitat.


 

Etiquetes: 

Relacionats

Notícia

La despesa en energia (electricitat i gas) és un dels costos que més ha augmentat els darrers anys. L'Ajuntament de Sant Celoni, conscient de la importància que aquest factor pot representar pels comerços i restaurants del municipi, ha posat en marxa un programa d'assessorament per a l'estalvi energètic amb l'objectiu de detectar quines millores es poden realitzar per reduir la despesa energètica i contribuir a la reducció de les emissions de CO2.

Notícia

L'estructura fotovoltaica, formada per 44 panells de 400 Wp muntats en un sistema autoportant a la coberta de l’edifici, es realitzarà en règim d’autoconsum amb compensació d’excedents, de manera que l’energia elèctrica generada es consumirà de forma instantània pel propi edifici i, en cas d’existir excedents, aquests seran compensats en la factura elèctrica. 

Article

L’Ajuntament de Mollet del Vallès continua amb el seu compromís amb l’energia solar fotovoltaica i crearà 8 grans centres de producció fotovoltaica ubicats a les cobertes d’edificis municipals que també donaran cobertura al seu voltant en un radi de 500 metres. El cost total del projecte és d’1,2 milions d’euros i podria optar a una subvenció del 90% per part de la Diputació de Barcelona. Així, tots els equipaments municipals funcionaran amb energia solar.

Butlletí