Argentona completa l'ampliació de la recollida de residus porta a porta a tot el municipi

17/01/2017 - 10:05

S'ha implantat el model a les urbanitzacions de Les Ginesteres, Can Cabot, Can Raimí i Can Ribosa, fins a completar ja tot el municipi.

Les urbanitzacions de Les Ginesteres, Can Raimí, Can Cabot i Can Ribosa s'han incorporat al sistema de recollida de residus porta a porta. Argentona aconsegueix així implantar un únic model de gestió de la brossa a tot el municipi, després que el passat mes d'octubre el Porta a Porta s'ampliés també al barri del Cros.

Tot i que tant el barri del Cros com les urbanitzacions que s'estrenen aquest 2017 amb aquest sistema de recollida presenten models amb petites variacions en relació al calendari, horari de recollida o la gestió de contenidors que s'utilitza al centre de la vila i a Madà, aquesta ampliació del sistema aportarà diverses avantatges al municipi i a l'Ajuntament.

D'una banda permetrà unificar les taxes per la gestió de residus, eliminant les diferències entre els veïns i veïnes segons la zona del municipi on es resideix. A més, es reduiran les disfuncions que provocava la convivència del model de recollida porta a porta amb la recollida en contenidors de superfície. El desplegament del porta a porta a tot el municipi també implicarà una millora substancial dels percentatges de recollida selectiva i de residus recuperats, reduïnt els costos que genera la incineració de la fracció rebuig i reforçant a la vegada les polítiques mediambientals i per la sostenibilitat.

L'Ajuntament agraeix la conscienciació i sensibilització per part de la ciutadania, i posa èmfasi en la necessitat de seguir fomentant actituds cíviques i respectuoses amb el medi ambient com a pilar fonamental per al bon funcionament dels models de recollida de residus porta a porta.

En paral.lel a aquesta ampliació de la recollida porta a porta a tot el municipi, cal recordar que a finals de l'any passat l'Ajuntament d'Argentona va traslladar l'àrea d'emergència de residus, que estava situada al carrer Bellavista, a la deixalleria municipal, amb l'objectiu de reduir els abocaments incontrolats i mals usos, alhora que reforçar una gestió i funcionament més eficient d'aquest espai.

Es pot escoltar l'entrevista que la regidora de Medi Ambient, Aina Gómez, ha fet a Ràdio Argentona.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia
Bujols xipats per a la recollida comercial. Foto. Ajuntament de Mataró

Bujols xipats per a la recollida comercial. Foto. Ajuntament de Mataró

A partir d’aquest 2 de novembre, els comerços i restaurants del Centre deixaran a la porta dels seus establiments la fracció dels residus que toqui recollir cada dia. El servei, que té com a objectiu incrementar les xifres de recollida selectiva, s’estendrà en breu als eixos comercials dels barris i a generadors singulars a tota la ciutat.

Notícia
28 dels 36 dels municipis metropolitans encara no assoleixen l'objectiu europeu de reciclatge

L'any 2021 es van produir, a la metròpolis de Barcelona, 1.522.456 tones de residus, de les quals se'n van recollir selectivament un 38,1 %. Això suposa un total de 573.648 tones.

Notícia
El servei començarà el 27 de juny

Aquesta setmana informadors ambientals visiten els comerços per resoldre dubtes i lliurar-los tot el material que necessiten

Butlletí