Argentona completa l'ampliació de la recollida de residus porta a porta a tot el municipi

17/01/2017 - 10:05

S'ha implantat el model a les urbanitzacions de Les Ginesteres, Can Cabot, Can Raimí i Can Ribosa, fins a completar ja tot el municipi.

Les urbanitzacions de Les Ginesteres, Can Raimí, Can Cabot i Can Ribosa s'han incorporat al sistema de recollida de residus porta a porta. Argentona aconsegueix així implantar un únic model de gestió de la brossa a tot el municipi, després que el passat mes d'octubre el Porta a Porta s'ampliés també al barri del Cros.

Tot i que tant el barri del Cros com les urbanitzacions que s'estrenen aquest 2017 amb aquest sistema de recollida presenten models amb petites variacions en relació al calendari, horari de recollida o la gestió de contenidors que s'utilitza al centre de la vila i a Madà, aquesta ampliació del sistema aportarà diverses avantatges al municipi i a l'Ajuntament.

D'una banda permetrà unificar les taxes per la gestió de residus, eliminant les diferències entre els veïns i veïnes segons la zona del municipi on es resideix. A més, es reduiran les disfuncions que provocava la convivència del model de recollida porta a porta amb la recollida en contenidors de superfície. El desplegament del porta a porta a tot el municipi també implicarà una millora substancial dels percentatges de recollida selectiva i de residus recuperats, reduïnt els costos que genera la incineració de la fracció rebuig i reforçant a la vegada les polítiques mediambientals i per la sostenibilitat.

L'Ajuntament agraeix la conscienciació i sensibilització per part de la ciutadania, i posa èmfasi en la necessitat de seguir fomentant actituds cíviques i respectuoses amb el medi ambient com a pilar fonamental per al bon funcionament dels models de recollida de residus porta a porta.

En paral.lel a aquesta ampliació de la recollida porta a porta a tot el municipi, cal recordar que a finals de l'any passat l'Ajuntament d'Argentona va traslladar l'àrea d'emergència de residus, que estava situada al carrer Bellavista, a la deixalleria municipal, amb l'objectiu de reduir els abocaments incontrolats i mals usos, alhora que reforçar una gestió i funcionament més eficient d'aquest espai.

Es pot escoltar l'entrevista que la regidora de Medi Ambient, Aina Gómez, ha fet a Ràdio Argentona.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

L'Ajuntament de Cunit canviarà el model de recollida de residus actual per un model que combina la recollida porta a porta i els contenidors intel·ligents.

Notícia

El barri residencial de Vistalegre de Mataró adopta un sistema de llençar la brossa i recollida de residus mixt entre els existents a les urbanitzacions i el del Centre

Notícia

Hi haurà tres models adaptats a les particularitats de cada barri: els contenidors intel·ligents, el porta a porta i les àrees temporals de recollida. L’objectiu és millorar l’índex de reciclatge de la ciutat, que el 2022 se situava al 51,94%, i apostar per la reducció i reutilització com a mesures. Es faran reunions amb les associacions de veïns i veïnes i una campanya comunicativa als barris per explicar totes les novetats

Butlletí