Castelló participa en un projecte de drenatge sostenible de l’aigua de la pluja

18/01/2017 - 10:09

L’Ajuntament de Castelló participarà, juntament amb diverses capitals del món com Tampere, Praga, Hong Kong i Buenos Aires en un projecte europeu dedicat a la investigació sobre drenatge sostenible de l’aigua de pluja, l’anomenat Urban Nature Labs (UNALAB).

El consistori rebrà per part de la Comissió Europea un total de 86.000 euros per subvencionar la col·laboració de l’Ajuntament de Castelló i treballar juntament amb aquestes institucions de 14 països.

L’alcaldessa de la ciutat, Amparo Marco, ha recordat la importància “d’aconseguir finançament europeu per a qualsevol àrea, sobretot per innovació”. A més, ha destacat que el consistori va a “estar molt actiu en la recerca de recursos a Europa, pel que cada projecte europeu aprovat compte”. En aquest sentit, Marco ha destacat l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat (EDUSI) que suposarà la major inversió de fons europeus de la història a Castelló, amb 10,1 milions d’euros per als pròxims anys i que es posarà en marxa aquest 2017. l’Ajuntament de Castelló aportarà l’altre 50% del finançament, també amb 10,1 milions, el que sumarà una inversió global de 20,2 milions en l’estratègia EDUSI.

El UNALAB té com a objectiu construir un “living lab” (laboratori vivent) a les ciutats líders per realitzar proves i aconseguir solucions innovadores per millorar la gestió de l’aigua a les ciutats. Entre tots els socis busquen desenvolupar ciutats més intel·ligents, inclusives i sostenibles.

És interessant destacar la relació d’aquest projecte amb la iniciativa CoSuDS (Collaborative Sustainable Drainage System), la qual va estudiar les possibilitats per implantar els sistemes de drenatge sostenible de l’aigua de pluja al Raval Universitari i que la regidora de Sostenibilitat, Sara Usó, va presentar a Bratislava en una conferència sobre Gestió de l’Aigua. Així mateix, l’edil ha subratllat que “el drenatge d’aigua de pluja sostenible és un tema molt interessant per a la Unió Europea i per a nosaltres perquè repercuteix directament en el benestar dels ciutadans”.

Suport a la recerca i la innovació

En aquest sentit, aquest projecte està liderat per tres ciutats europees amb molta experiència en desenvolupament sostenible (Tampere, Gènova i Eindhoven) i Castelló és soci col·laborador juntament amb Stavanger (Noruega), Praga (República Txeca), Cannes (França), Başakşehir ( Turquia), Hong Kong (Xina) i Buenos Aires (Argentina). Aquesta iniciativa també comptarà amb la col·laboració de la ciutat de Guangzhou (Xina) i de la Xarxa de Smart Cities Brasilera. En definitiva, treballaran conjuntament institucions públiques, instituts de recerca com el Parc Científic Tecnològic i empresarial de la Universitat Jaume I (ESPAITEC), i petites i mitjanes empreses de tot el món perquè tots els públics d’interès estiguin representats.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

L’Ajuntament de Roses vol instal·lar una dessalinitzadora per garantir l’aigua aquest estiu. El regidor de Medi Ambient, Lluís Espada, diu que estan en converses amb el Consorci d’Aigües de la Costa Brava per fer-ho possible i que també volen comptar amb el sector turístic

Notícia

Prop d’un centenar de persones participen en la jornada de portes obertes a les instal·lacions del Consorci Besòs Tordera, amb motiu del Dia Mundial de l’Aigua i de la Meteorologia.

Notícia

Donant continuïtat als treballs de seguiment i millora de la xarxa d'aigua del municipi que es realitzen de forma sostinguda, l'Ajuntament de Sant Llorenç d'Hortons ha contractat una empresa externa per fer una campanya de detecció de fuites a tota la xarxa d'aigua del municipi

Butlletí