Argentona i Mataró treballaran conjuntament per millorar la mobilitat a peu i en bicicleta entre els dos municipis

20/01/2017 - 16:20

Els Ajuntaments col·laboraran per tal de connectar els dos municipis per la zona d'El Sorrall i millorar la via verda paral·lela a la riera d'Argentona.

El regidor de Mobilitat i Projectes Estratègics de l'Ajuntament d'Argentona, Pere Móra, acompanyat per l'Inspector Cap de la Policia Local, Pere Anglada, es va reunir amb la regidora de Via Pública, Equipaments i Espais Públics, Núria Moreno, i tècnics municipals de l'Ajuntament de Mataró, per abordar les problemàtiques que afecten als dos municipis en matèria de mobilitat, infraestructures de comunicació i transport públic.

En aquesta trobada es va acordar treballar de manera conjunta i amb la resta d´administracions implicades per tal de potenciar la mobilitat a peu i en bicicleta entre els dos municipis. Segons les últimes dades, entre els dos municipis es produeixen més de 3.000 desplaçaments diaris, el 90% en vehicle privat. Els dos ajuntaments coincideixen en la necessitat d'afavorir i facilitar la mobilitat quotidiana de manera sostenible entre els dos nuclis urbans.

Actualment ja existeix la possibilitat de fer aquest recorregut per la carretera del Cros, un tram que té una longitud de tres quilòmetres, però la voluntat és unir també Argentona amb la sortida de Mataró per la zona d'El Sorrall. Aquest recorregut escurçaria el tram interurbà a només 1.900 metres, i permetria cobrir-lo còmodament en bicicleta en un temps aproximat de set minuts. 

Ambdós ajuntaments també van tractar  la millora de la via verda que va paral·lela a la riera i que ha de connectar l´estació de Mataró amb Dosrius, passant per Argentona. La propera setmana el regidor Pere Móra es reunirà amb representants de la Diputació de Barcelona per fer el seguiment del projecte de millora del tram de carretera entre la rotonda de les palmeres i la del Sant Crist, que ha de solucionar la connexió entre la vorera de la carretera del Cros i el centre urbà.


 

Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Article

Consisteix a introduir a l’App o al web www.atmoos.com els desplaçaments d’anada i tornada a l’escola, dades que permetran a l’Ajuntament prendre millors decisions sobre la mobilitat. L’alumnat i les famílies podran participar activament informant sobre punts del recorregut que considerin conflictius o que necessitin millores.

Notícia

Amb els nous vehicles, el 50 % de la flota d’autobusos municipals ja és híbrida, percentatge encara més elevat si es considera la flota operativa (14 dels 25 que cada dia fan el servei). A més, es rebaixa l’edat mitjana del conjunt (29 vehicles), el que representa millores en la sostenibilitat ambiental, l’accessibilitat i la seguretat. Fins a finals de mes Mataró Bus també està provant en les seves línies un autobús 100 % elèctric, amb l’objectiu que en el futur es puguin incorporar a la flota aquest tipus de vehicles zero emissions i zero sorolls.

Notícia

L’Ajuntament de Vilassar de Mar va presentar fa unes setmanes el seu Pla Director de la Bicicleta precedit d’una Pedalada Popular que, amb 323 persones sobre una bicicleta, va batre el rècord de participació al municipi.

Butlletí