La tercera part dels autobusos urbans de Granollers ja són híbrids

18/01/2017 - 08:32

Es presenta el nou vehicle juntament amb una nova aplicació que permetrà saber l'hora de pas del bus, entre d'altres.

La flota de Transgran (Transports públics de la conurbació de Granollers) ha incorporat un nou autobús híbrid de 12 metres de longitud i pis baix, adaptat a l'ús de persones amb mobilitat reduïda. Té una capacitat de 28 places més el conductor, dues places reservades per a persones amb cadira de rodes i aproximadament 67 places dempeus.

L'autobús porta un sistema híbrid dièsel (un motor de 250 CV) i elèctric (amb dos motors de 75 KW cadascun), que comportarà un estalvi energètic d'entre un 20 i un 30 % comparat amb els vehicles dièsel convencionals, fet que repercuteix en una menor emissió de CO2.

Amb el nou vehicle, la flota de Transgran tindrà 9 autobusos, 3 dels quals híbrids. 

D’altra banda en els propers dies es podrà descarregar la nova aplicació del servei urbà de Granollers, operat per Sagalés. Amb l’app, es pot saber l’hora de pas del diferents busos per les parades. També es pot planificar la millor ruta entre dos punts dins de la ruta de la conurbació de Granollers o consultar els punts de venda on comprar títols de transport. També permet consultar les incidències o descarregar-se un pdf amb l’horari complet de la línia. La nova aplicació també permet marcar en una plànol les parades més properes a la ubicació de l’usuari. I al clicar sobre una parada en concret dona el temps de pas real de l’autobús següent i les properes sortides programades.

L’aplicació estarà disponible tant per a dispositius Android com IOS i es podrà descarregar gratuïtament al Play Store i l’App Store. 


 

Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

Un espai on s'han compartit experiències cap a la sostenibilitat i les energies verdes i renovables

Notícia

«Viu millor i estalvia. Hi guanyes tu, hi guanya el planeta» és l’eslògan de la campanya que engega l’Ajuntament de Granollers per presentar la nova Oficina de Rehabilitació Energètica.

Article

El punt de recàrrega de vehicles elèctrics de l’Avinguda Burgos de Mollet del Vallès ha passat de 406 recàrregues el 2020 a 1.075 l’any passat. El nombre d’usuaris també s’ha incrementat passant de 79 al 179 durant el mateix període. El punt de recàrrega de l’Av. Jaume I també mostra un augment significatiu.

Butlletí