Mollet, primera ciutat catalana on s'instal·laran contenidors de roba usada de Càritas

18/01/2017 - 09:37

L'Ajuntament de Mollet del Vallès, Càritas Diocesana de Terrassa i la Fundació Formació i Treball han signat un conveni de col·laboració pioner a Catalunya que comportarà la instal·lació de contenidors de roba usada per articular la seva recollida i, alhora, potenciar la inserció laboral de persones en risc d'exclusió social.

En aquest sentit, el director president de Càritas Diocesana de Terrassa, Salvador Obiols, ha agraït "la constant solidaritat i sensibilitat de l'Ajuntament, del seu alcalde, de la regidoria de Serveis Socials i de la ciutat de Mollet en general, qui sempre s'han mostrat disposats a donar passos com aquest en benefici de les persones més necessitades". Obiols ha afegit que "aquesta iniciativa que neix a Mollet i que en principi s'estendrà a 54 municipis més, se suma al gest de l'Ajuntament, l'any passat, d'oferir un local a Càritas on està instal·lada l'actual botiga solidària". 

De la seva banda, el director de Formació i Treball, entitat promoguda per Càritas, Albert Alberich, ha recordat que "l'objectiu final és crear oportunitats i dignificar aquelles persones en risc d'exclusió social, ja sigui treballant en la recollida de la roba o a la Planta on es tracta la roba usada de Sant Esteve Sesrovires". 

Així mateix, per a Josep Monràs, "aquesta petjada que avui neix a Mollet ens fa sentir molts orgullosos", ja que no només "facilitem a la ciutadania que pugui donar aquella roba que no utilitza perquè altres persones puguin vestir dignament", sinó que comporta que "el valor d'aquests contenidors sigui transformar l'exclusió social en inserció laboral i, per tant, en dignitat personal".   

A partir del mes de febrer, 10 d'aquest contenidors s'instal·laran per diferents punts de Mollet. 

Serà la primera vegada que una ciutat catalana signa un conveni semblant acollint contenidors de Càritas. 

Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

Els 27 joves que han estat escollits representants del CIM en aquesta 14ena edició treballaran als seus centres educatius i amb les seves famílies sobretot el que està relacionat amb la gestió dels residus per tal de fer les seves propostes i exposar-les al Ple del Consell dels Infants previst pel mes de març de l’any vinent. 

Notícia
El regidor de Justícia Ambiental, Ecologisme i Transició Energètica, Raúl Broto, i la representant de Labdoo, Elena Parpal.

El regidor de Justícia Ambiental, Ecologisme i Transició Energètica, Raúl Broto, i la representant de Labdoo, Elena Parpal.

L'Ajuntament de Mollet del Vallès posa en marxa un projecte de recollida d’ordinadors portàtils antics o en desús. Els dispositius s’entregaran després a centres educatius o persones en situació de vulnerabilitat de la ciutat. El projecte es basarà en el protocol d’actuació de la ONG Labdoo, que es dedica a recollir ordinadors antics per actualitzar-los i repartir-los arreu del món.

Acte
22/06/2022 - 00:00
Passatge Mercè Rodoreda. La GranadaAvinguda Sant Jeroni 8-14. Sant Fost de Campsentelles

Butlletí