Begur demana als seus veïns quin model de neteja volen

27/01/2017 - 09:39

La iniciativa pretén adaptar la normativa a una nova realitat social i al canvi produït en la gestió de residus sòlids urbans a Begur, on a partir del proper febrer es començarà a apostar per la recollida selectiva porta a porta. 

 

Begur ha volgut vol implicar els veïns de la vila en la modificiació de l'actual ordenança de neteja i de gestió de residus urbans. Aquesta va ser aprovada fa gairebé trenta anys i és per això que s'ha realitzat una consulta pública al lloc web de l'Ajuntament on els begurencs hi han pogut dir la seva. 

La consulta, que ha restat oberta a tots els interessats fins el dissabte 21 de gener, ha tractat sobre diversos aspectes com són els antecedents, els problemes a solucionar, la necessitat de l'aprovació de la modificació, els objectius a fixar-se i les possibilitats alternatives. L'ordenança de neteja vigent va ser aprovada pel consistori begurenc l'octubre del 1989. 

Considerant els resultats obtinguts el govern begurenc elaborarà el projecte d'ordenança de neteja i gestió de residus urbans, en una iniciativa que pretén adaptar-se a una nova realitat social i al canvi produït en la gestió de residus sòlids urbans a Begur, on a partir del proper febrer es començarà a apostar per la recollida selectiva porta a porta. Actualment la vila fa una recollida selectiva d'un 20% i amb aquest nou sistema busca arribar al 50% al primer any i posteriorment seguir incrementant el percentatge. 

El nou servei de recollida selectiva porta a porta a Begur


 

 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

Begur incrementa els controls per garantir el bon funcionament del sistema de recollida de residus.

Notícia

Sant Feliu de Codines serà més estricte amb el sistema de recollida d’escombraries porta a porta. Això és el que és desprèn de la xerrada que aquest dilluns ha organitzat el Consistori, que ha comptat amb la presènica de l'Agència de Residus de Catalunya, i el Consorci de Residus del Vallès Oriental

Notícia

Taradell reparteix tres mil cubells amb xip per millorar la recollida de residus porta a porta. Amb aquesta mesura l'Ajuntament podrà implantar, en un futur, un taxa per generació i/o participació.

Butlletí