Al Bages diuen "Fins ara" als residus

26/01/2017 - 10:59

 

El Consorci del Bagès per a la de gestió de residus ha posat en marxa, durant l'any 2016, la campanya de sensibilització que, amb el nom de "Fins ara", se centra en explicar en què es poden reconvertir els residus que són separats a la llar i dipositats al contenidor que els pertoca.

Veure com una pela de plàtan o una closca d'ou es transforma en compost, com una ampolla d'aigua de plàstic pot servir per fer un forro polar, o com es pot reciclar una ampolla de vidre, per exemple. L'objectiu és conscienciar la ciutadania que si a casa separa els residus, aquests es poden reciclar i aprofitar, i així es converteixen en un nou recurs en lloc de convertir-se en un problema.

La campanya fa especial èmfasi en la fracció orgànica amb la finalitat que creixi el percentatge de recollida selectiva d'aquests residus, ja que són gairebé la meitat de la nostra bossa d'escombraries, i es reciclen en la seva totalitat a la planta de compostatge del Parc ambiental de Bufalvent. El resultat és el compost, un adob de gran qualitat que serveix per tenir horts i jardins més fèrtils al nostre territori.


 

Categories: 
Municipis: 
Bages

Relacionats

Article

L'Ajuntament de Santa Maria de Palautordera ja publicat diversos clips per posar una mica d'humor en les excuses que fem servir per no reciclar, i animar a reciclar més.

Article

La Generalitat de Catalunya ha iniciat la segona onada de la campanya informativa “Reciclem bé. Separem bé”, per fomentar la recollida selectiva dels residus domèstics.

Article

Amb l’eslògan ‘Si vols ajudar, només has de reciclar’ els diners que s’estalviïn en la recollida de residus es destinaran a combatre els efectes de la crisi sanitària.

Butlletí