La recollida porta a porta a Arenys de Munt arriba a les urbanitzacions

25/01/2017 - 11:46

La recollida selectiva porta a porta arriba a les urbanitzacions d'Arenys de Munt de Can Jalpí i Can Sagrera el proper 6 de febrer de 2017. Amb aquesta iniciativa, l'Ajuntament pretén incrementar el percentatge de reciclatge al municipi, tot ampliant-lo a aquelles zones on fins ara no tenien el porta a porta.

 

Per portar a terme la implementació del servei, l'Ajuntament posa a disposició dos agents cívics que s'encarregaran d'informar casa per casa tots els veïns de Can Jalpí i Can Sagrera del correcte funcionament d'aquest sistema de recollida selectiva i aprofitaran per resoldre els dubtes que puguin anar sorgint.

També entregaran kits de reciclatge on s'inclou: un cubell per dipositar la fracció orgànica, bosses compostables, imants de nevera amb els dies de recollida, embut per recollir l'oli de cuina usat, així com un tríptic informatiu. La seva tasca informativa comença el dilluns 23 de gener fins el divendres 3 de febrer, podent-se allargar uns dies desprès de la implementació del servei.

L´Ajuntament recorda que el rebuig només s'ha de treure el dissabte i que això no vol dir que el dissabte tot s'hi val, sinó que el rebuig són tots els residus que no es poden reciclar; realment cal saber que només es tracta d'un 5% de la brossa que generem. És a dir, el dissabte no podem treure com a rebuig envasos, paper, orgànica ni cap trasto vell.

També es vol fer èmfasi que les àrees d'emergència on hi ha tots els contenidors de la recollida selectiva (matèria orgànica, paper/cartró, envasos, vidre i rebuig) excepcionalment les poden utilitzar aquells veïns i veïnes, només de forma particular, que puntualment no puguin complir l'horari i/o el calendari establert.

L'Ajuntament recorda que:

  • La recollida selectiva és obligatòria i cal seguir el calendari porta a porta.
  • L'horari per treure les deixalles a la porta és de 20 a 22h.
  • Les àrees d'emergència només han d'utilitzar-se de forma excepcional.
  • Gestionar els residus malament ens surt cada vegada més car a tots.
  • Per a la recollida de trastos vells i voluminosos a domicili cal trucar prèviament al 900 40 20 33. És un servei gratuït.

 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

La policia, juntament amb la brigada, busca els infractors que no reciclen bé obrint les bosses de deixalles.

Article
Va ser el primer municipi amb aquest sistema a Catalunya

Actualment, Tiana està posicionat com el poble de l’Àrea Metropolitana de Barcelona amb el percentatge més elevat de recollida selectiva.

Notícia

El proper 25 de maig començarà a funcionar el nou model de recollida de residus a Calaf. Un cop realitzats tots els passos previs per part de l'Ajuntament, es farà efectiva la implantació del sistema porta a porta. Prèviament, durant el mes de maig, s'intensificaran les accions de comunicació per tal de fer arribar a tota la població la informació i el material necessari per realitzar la correcta gestió dels residus.

Butlletí