Nova temporada de la Jugatecambiental

Font: AMB

26/01/2017 - 08:32

Després de la bona acollida de l'edició de 2016, en la que van participar unes 18.500 persones, les Jugatecambientals de l'Àrea Metropolitana de Barcelona es preparen per una nova temporada d'activitats.

Tindran lloc els diumenges al matí i començaran el dia 19 de febrer fins el 28 de maig, durant la temporada de primavera, i del 17 de setembre al 26 de novembre a la tardor. Enguany s'han afegit 5 noves Jugatecambientals, 4 en parcs metropolitans i una a la platja de Montgat. 

Les Jugatecambientals són espais de joc i experimentació en els que es pot gaudir d'una estona realitzant una activitat en família mentre es coneixen els valors d'aquests espais metropolitans i es tracten continguts relacionats amb la sostenibilitat. També ofereixen un punt d'informació sobre el parc o platja i un espai de joc lliure. Després de tres anys en funcionament són un punt de referència i trobada als parcs i platges metropolitans.

El caire de les activitats és ben divers i adreçat a públic de totes les edats. S'hi organitzen tallers, contes, gimcanes i activitats participatives relacionades amb la millora de l'entorn: censos de biodiversitat, construcció de caixes niu, plantacions populars o tasques de manteniment als jardins fent de jardiners.

Inicialment el perfil dels usuaris eren famílies que trobaven aquestes activitats al parc de manera casual, en canvi, actualment s'observa una intencionalitat en les visites. Aquesta temporada que comença servirà per consolidar aquesta tendència.  


 

Relacionats

Article
Una de les mesures per prevenir la contaminació acústica ha estat substituir alguns busos per models híbrids (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

Una de les mesures per prevenir la contaminació acústica ha estat substituir alguns busos per models híbrids (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

Coincidint amb el Dia Internacional de Conscienciació Envers el Soroll, l’Ajuntament s’ha adherit a la Setmana Sense Soroll 2021 que impulsen la Generalitat i la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat.

Article

Geoblau dinamitza aquest hort comunitari i ensenya a les entitats i a les persones que s'hi apropen a cuidar-lo i a fer-lo reeixir

Article

El nou edifici funerari reaprofita l’energia tèrmica que generen els crematoris per mantenir actiu el sistema de calefacció i aigua calenta. Una delegació de l’Ajuntament ha visitat aquesta setmana les instal·lacions, ubicades al polígon industrial de Can Roca, que es van inaugurar el passat mes de febrer

Butlletí